Güney Afrika'nın Nijerya Büyükelçisi Lulu Louis Mnguni, Lagos şehrinde çöken kilisede ölen Güney Afrikalı sayısının 84'e yükseldiğini söyledi. Mnguni, facia anında toplam 349 Güney Afrikalının binada olduğunu, 17 kişinin ise hala göçükten çıkarılamadığını ifade etti.

Umutların göçük altındaki 17 kişi için kesildiğini söyleyen Büyükelçi, kazadan sağ kurtulan Güney Afrikalıların çeşitli hastanelerde tedavi altına alındıklarını söyledi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma hafta başında yaptığı resmi açıklamasında, Tüm Uluslar Sinagog Kilisesi'nde toplam 67 vatandaşının vefat ettiğini duyurmuş ve olaydan ötürü “derin üzüntü” duyduğunu dile getirmişti.

Kilisenin aniden çöken misafirhanesinden sağ kurtulan 265 Güney Afrikalının birçoğu ülkesine döndü. Güney Afrika Nijerya'daki vatandaşları için arama-kurtarma ekipleri göndererek seferber olurken, göçük altından 4 yaşındaki bir kızın sağ çıkarılması büyük sevinçle karşılandı.

Öte yandan, kameraya yansıyan görüntülerde, faciadan bir saat önce esrarengiz bir uçağın binanın üzerinden 4 kez alçak uçuş yapması soru işaretlerine neden olmuştu.