FBI Ajanlarının Florida'da gerçekleşen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısını bildikleri fakat polisi bilgilendirmedikleri ileri sürüldü.

Konuyla ilgili eski FBI yönetici yardımcılarından emekli Ron Hosko, "Bize ne yaptıklarına dair bildirmeleri gereken detaylar borçlular.” dedi.

SALDIRGANI TESPİT EDEN ŞAHIS İLK ONLARA BİLDİRDİ

Buna göre Mississippili bir kefaletnameci ve video blogger, kendi YouTube videoları arasında bir yorum fark etti. Yorumda, “Profesyonel bir okul saldırganı olacağım.” yazıyordu. Şahıs doğrudan YouTube'a ve FBI'a durumu bildirdi. Ertesi gün FBI ajanları şahsın ofisine gelerek yorumun çıktısını aldılar ve şahısla ilgili bilgisini sorguladılar.

FBI ÖZEL AJANI: ŞAHSIN HESAPLA BAĞLANTISINI BULAMADIK

Yorumu yapanın kullanıcı adı okul saldırısını gerçekleştiren “Nikolas Cruz” ile aynı idi fakat FBI Miami ofisi özel ajanı Robert Lasky Cruz'un kimliğini tanımlayamadıklarını söyledi.

FBI için en düşük seviyede bir araştırma konusu olan araştırmada yetersiz kalması ve netice olarak FBI'ın yorum yapılan hesapla okul saldırganı arasında bağlantı kuramadığını resmi ağızdan dile getirmesi tepki çekti.

POLİSE HUKUKİ YAPTIRIM İNCELEME YETKİSİ VERMEDİLER

Buna göre FBI son iki yılın silahlı saldırılarında da soruşturmalara dahil olmuş fakat polise hukuki yaptırım inceleme yetkisi vermemişti.

TRUMP-FBI ÇATIŞMASINA MI KURBAN GİTTİLER?

Son olay ise FBI'ın Trump yönetimi ve Cumhuriyetçiler tarafından saldırıya uğraması ve halen eski FBI Başkanı ve şimdi özel yetkili savcı olan Robert Muller'in Rusya soruşturması nedeniyle öç alıp almadığı sorularını gündeme getiriyor.

Kaynak: Time Türk