Londra’da Suudilerin lüks arabalarına Yemen'de sürdürülen savaşı 3. yıldönümünde protesto etmek için mesaj bırakıldı. Mesajda Türkçe 'savaş' anlamına gelen 'war' kelimesi yer aldı.

Middle East Eye'nin haberine göre Londra'nın refah seviyesi yüksek Knightsbridge bölgesindeki Harrdos mağazasına yakın Brompton Road üzerinde Suudi birine ait olduğu bilinen lüks arabaya spreyli boya ile “war” yazıldı.

UYUŞTURUCU KULLANMAKTAN DA SUÇLANDI

Eylemi gerçekleştiren 24 yaşındaki Adnan Musa Basim Cumartesi günü tutuklanmasının ardından Pazaftesi günü hakim karşısına çıkarıldı. Bir Mercedes arabayı işaretlemek ve Harrods mağazası yakınında bir sürücüye saldırmakla suçlanan Basim, ırkçı saldırının yanı sıra B sınıfı uyuşturucu bulundurmakla da suçlandı.

BAŞKA EYLEMLER DE YAŞANDI

Eylemin bir araca yönelik olmadığı ise sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla ortaya çıktı. Fotoğraflara göre Knightsbridge ve Sloane Square araçlara da "war" mesjaı bırakıldı.

ARABAYA "YA ALİ" YAZILDI

Bazı arabalarda ise "Ya Ali" ifadesinin Arapça olarak arabalara spreylendiği görüldü.

RİYAD ve TAHRAN ARASINA SIKIŞMIŞ ÜLKE: YEMEN

'Arap baharı' ayaklanmaları sırasında 2011 yılında Ali Abdullah Salih'in 33 yıllık iktidarının devrildiği Yemen, o tarihten itibaren Suudi Arabistan ve İran'ın güç savaşı içerisinde olduğu bir bölge. Tahran'ın desteklediği milis gücü Husiler'in eylül 2014'te büyük bir ayaklanma başlattı ve başkent Sana dahil bir çok bölgeyi ele geçirdi. Bir süre geçici başkent ilan edilen Aden'de kalan Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi mart 2015'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a sığındı. Hadi'ye destek veren Riyad yönetimi ise oluşturduğu uluslararası koalisyon ile aynı tarihte Yemen'de hava operasyonlarına başladı.

Kaynak: Time Türk