Sosyal medya hesabı üzerinden Rusya'ya tehdit savurarak 'Hazır ol Rusya, füzeler geliyor' diyerek dünyayı şaşkına çeviren ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'dan gelen jet cevap üzerine ikinci paylaşımında geri adım attı.

Bugün ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarıyla 3. Dünya Savaşı mı çıkıyor? soruları akıllara geldi. Trump'ın açıklamaları üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından anında cevap verildi. Rusya jet cevabı üzerine ABD Başkanı Donald Trump, bir sonraki attığı Tweet'inde geri adım attı.

Donald Trump ilk açıklamasında Putin'e Twitter üzerinden 'Rusya, Suriye’ye fırlatılan tüm füzeleri vuracağını söylüyor. Hazır ol Rusya, çünkü gelecekler. Hoş, yeni ve akıllı! Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan, Gazla öldüren hayvan ile ortak olmamalısın.' sözleriyle seslendi.

RUSYA'DAN JET CEVAP

Trump'ın açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova Facebook hesabı üzerinden, "Akıllı füzelerin yıllardır kendi topraklarında uluslararası terörizmle mücadele eden yasal hükümete karşı değil teröristlere doğru uçması gerek" dedi.

TRUMP GERİ ADIM ATTI: BUNA NE GEREK VAR!

Son dakika gelişmesi olarak ABD Başkanı Trump, 'Füzeler geliyor' paylaşımının hemen ardından Rusya'dan gelen jet cevap üzerine ikinci bir tweet daha attı ve "Rusya ile ilişkilerimiz hiç bu kadar kötü olmamıştı; buna Soğuk Savaş dönemi de dahil. Buna ne gerek var? Rusya'nın ekonomisini düzeltmek için bize ihtiyacı var. Bunu yapmak çok kolay. Bütün uluslar hep beraber çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım mı?" yazdı.

TRUMP'TAN ÜÇÜNCÜ TWEET

"Rusya ile oluşan bu anlaşmazlığın sebebi, bütün Demokrat yandaşlarının ya da Obama için çalışanların başı çektiği, sahte ve alçak Rusya Soruşturması'dır. Bunlar arasında en karmaşığı Mueller'dir. (FISA & Comey mektubunu imzalayan Rosentein hariç). Gizli anlaşma falan yok, bu nedenle çılgına dönüyorlar"​

PUTİN JET CEVAP VERDİ

Geri adım atan Trump'ın ardından Putin yaptığı açıklamada, "Dünyadaki durum endişe verici. Sağduyunun hakim olmasını umuyoruz" dedi.

Kaynak: Yeni Akit