Avusturya'nın başkenti Viyana’da yaşanan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Türk kökenli Zeliha Çiçek (37), geçtiğimiz Cumartesi günü Viyana’da bindiği toplu taşıma aracında bir yolcunun sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

Avusturya doğumlu ve üç çocuk annesi Çiçek, başından geçenleri şu sözlerle anlattı: ‘‘Metroda telefonla konuşuyordum. İleride oturan bir bayan onca kalabalığın arasında bana bakarak hakaret etmeye başladı. Telefonla konuşmamdan rahatsız olduğunu iddia edip hakaretler ederek ‘siz hep böylesiniz’ tarzında cümleler kurdu. İngilizce konuşması üzerine Almanca da anlayabildiğimi söyleyerek kendisini görmezlikten gelmeye başladım.’’

Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Zeliha Çiçek, sözlü sataşmanın ardından beklemediği bir anda yüzüne inen tokatla şoka girdiğini ifade etti: ‘‘Bir bayan yolcu da bana hakaret eden kişiye tepki gösterdi. Hakaret eden kadın bir süre sonra ayağa kalkıp ilerleyince ineceğini zannettim. Hiç beklemediğim bir sırada yüzüme tokat attı. O sırada olaya müdahil olan bir adamla tekme tokat kavga etmeye başladılar. Adamın yüzü de çizikler içerisinde kaldı. Metrodan inen kadının arkasından yürüyerek etraftakilerden yardım istedim. Kimse, kadını durdurmadı. Saldırgan kadın, benim yardım çağrıma sinirlenip bana doğru yürüyünce takip etmeyi bırakıp geri döndüm.’’

Saldırıya uğrayan İslam dersi öğretmeni Çiçek, o sırada oradan ayrılmak istediğini ancak bu olayın böylelikle kapanmasını istemediği için görevlileri beklediğini belirtti. Kendisi gibi saldırıya uğrayan İngiliz adamın da bilgilerini alan Çiçek, görevli odasına çıkarılarak burada polislerin gelmesini bekledi. Olayın saatini öğrenerek görüntüleri alan polis, genç kadını saldırganın kimliğini tespit etmek için çağıracak.

Geçtiğimiz günlerde yine Viyana’da 71 ve 84 yaşlarındaki başörtülü 2 kadın, Avusturyalı bir genç tarafından ırkçı saldırıya uğramıştı.