Neonazi cinayetleri davası bu hafta yine üç duruşma ile devam etti.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında konuşan istihbarat memuru Kai D., aşırı sağcı Thüringer Heimatschutz (THS) örgütünün militan karakterli ve radikal olduğunu ifade etti.

Davada başsanık olarak yargılanan Beate Zschaepe ve diğer sanık Ralf Wohlleben de THS'e üye idi. D., THS'in şefi ve iç istihbarat adına muhbir olarak çalışan Tino Brandt ile 1990'lı yılların ortasına kadar iyi bir çalışma içinde olduklarını, fakat daha sonra bu işbirliğinin bozulduğunu söyledi.

Bunda iki nedenin önemli rol oynadığını belirten D., THS'nin radikal ve militan karakterli olduğunu ve Brandt'ın Bavyera'da aşırı sağcı siyaset yapmak istediğini kaydetti. Şahit, Brandt ile bir defasında buluştuklarında 15 aşırı sağcının tesadüfen yoldan geçen bir polis arabasına şişelerle saldırdığını ve yine bir defasında aşırı sağcıların kendisine silah talimine gelmek isteyip istemediğini sorduklarını kaydetti.

Öte yandan salı günkü duruşmada ifade veren bir istihbaratçı, NSU terör örgütü üyelerinin cinayetler işlemeden önce, 2000 yılından önce yurt dışına kaçmayı planladıklarını, fakat Zschaepe'nin yurt dışına kaçmaktansa teslim olmayı düşündüğünü ileri sürdü.