Göçmek olarak Amerika’da yaşamak için sizden istenen çeşitli şartları yerine getirmeniz gerekmekte. Bazı dönemlerde Green Card ile Amerikan vatandaşlığına geçmek mümkün olabiliyor. Ama bu durumda şans faktörü oldukça önemli. Eğer maddi durumunuz biraz yerindeyse, Amerika’da yatırım yaparak da vatandaşlığa geçmek mümkün olabiliyor.

Amerika’da göçmen olarak yaşayanlar, aslında çok kolay şartlarda yaşamıyorlar. Kağıt üzerinde normal Amerikan vatandaşlarıyla aynı seviyede görünseler de farklılıklar, hayatın çeşitli dönemlerinde kendisini belli ediyor. Amerika’da göçmen olarak yaşayanlar, normal Amerikan vatandaşlarından farklı olarak “Göçmenlik Yasası” adında bir yasaya tabiler. Göçmenlik yasası içerdiği kurallar nedeniyle oldukça net ve affı olmayan bir yasa. Göçmenlerin yaptığı her türlü dolandırıcılık, sahtekarlık ve diğer suçlar göçmenlik yasası üzerinden değerlendirilmekte. Bu sebeple, eğer bu tür olaylara karışmışsanız çok net bir şekilde ülkeden uzaklaştırılıyorsunuz.

 

Green Card yöntemi ile Amerika’da yaşamaya hak kazananlar da göçmenlik yasasına tabiler. Göçmenlik yasası çeşitli dönemlerde ağır kuralları nedeniyle düzenlemeye çalışılan bir yasa. Bazı insanlar, yasada bulunan maddelerin ayırımcılığa sebep olduğunu savunmaktalar. Ancak bakıldığı zaman, ülkenin kendi öz vatandaşları ile sonrada gelen göçmenler arasında bir fark olması gerektiğini düşünenler de yok değil.

 

EB 5 vizesi alıp Amerikan vatandaşı olanlar Green card almaya hak kazananların yanında oldukça az. Bunun sebebi ise sizden 1 milyon dolarlık bir yatırım yapmanız istenmesi. Eğer Amerikan vatandaşlığı almak istiyorsanız, hükumetin size gösterdiği yerlerden birinde bir yatırım yapmanız gerekiyor. Bu yatırım ya bir işletme açmak ya da var olan bir işletmeye 500 bin dolar katkıda bulunma şeklinde.

 

Vatandaşlığa geçmek isteyen göçmenlerin en az 5 yıldır Amerika’da göçmen olarak yaşamaları gerekiyor. Tabi ki bu süreçte iyi bir vatandaş adayı izlenimi vermek çok önemli. Değerlendirme sonucunda göçmen olarak da kalmaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca vatandaşlık testi adında yapılan testten de iyi bir derece almanız gerekmekte.

Vatandaşlığa geçmek için kişi başı 595 dolarlık bir ücret ödemek gerekiyor. Bu ücreti ödeyenler vatandaşlık testine giriyorlar. Başarısız olanlar için 90 gün içinde tekrar teste girme hakkı mevcut. adresinden Avukat Andrew P. Johnson’un Hukuk Bürosu ile görüşerek Amerika’da göçmenlik hakkında daha detaylı bilgiler alabilir, başvuru yapabilirsiniz.