Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde faaliyet gösteren Denizli'de ki ortaokul'un resmi internet sayfasından yayınlanan haberle 'yeşili sevdirmek' adına yapılan çalışma için görsel kullanıldı. Yeşil olarak sunulan görselin kenevir bitkisi fotoğrafı olması ise tepkilere yol açtı.

Bitkinin temel uyuşturucu maddelerinin başında geldiği kenevir bitkisi fotoğrafı iddialarıyla gelen tepkiler üzerine siteden fotoğraf kaldırıldı. Olayın büyümesi üzerine ise, okulun müdürü Ahmet Başdoğan, açıklama yapmak durumunda kaldı. Başdoğan yaptığı açıklamada, 'okullar hayat bulsun' projesi kapsamında köylerde fidan dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Okul müdürü Ahmet Başdoğan, proje kapsamında yayınlanan fotoğrafın 'yeşili sev' bölümünde yayınlanmasına değinerek, "Sitede, internetten temin edilen fotoğrafları da kullandık. Fotoğraflardan birinin 'kenevir bitkisi' olduğu iddiaları ortaya atıldı. Bunun üzerine bu fotoğrafı hemen siteden kaldırdık" ifadelerini kullandı.

Birçok görselin internet aracılığıyla bulunarak yayınlanması, editör olarak görev yapan kişiler için önemli bir çalışma alanı. Ancak okulların sitelerinde ise bu tür çalışmalar için özel görevli editörlerin çalışması biraz zor olduğundan bu tür aksaklıkların yaşanmasıda gündeme gelebiliyor. Hisar ortaokulu içinse bu durum 'olumsuz bir hatıra' olarak kalacağa benziyor.

Kaynak: Beyaz Gündem