Öğretmen atamalarına ilişkin Ülke TV'de yapılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamaları dışında herhangi bir resmi açıklama veya yetkili öngörüsü belirten bir açıklama kaydedilemedi.

Öte yandan Prof. Dr. Nabi Avcı, konuk olduğu TV programında 27.01.2016 tarihine kadar öğretmen atamalarına ilişkin branşlara göre kontenjan dağılımının açıklanmış olacağı sinyalini verdi. Bununla birlikte 27 Ocak'tan önce de açıklama yapılma ihtimaline kapıyı aralık bırakmış oldu.

KONTENJAN DAĞILIMLARI NE ZAMAN AÇIKLANABİLİR?

Milli Eğitim Bakanı'nın 27 Ocak'a kadar açıklanacak demesiyle halen net bir tarih belirtilmemesinden dolayı, her an açıklanması bekleniyor. Ancak genel olarak ne zaman açıklanacağına dair öngörüde bulunmak mümkün.

Daha önceden Beyaz Gündem haber merkezi tarafından yapılan araştırma ile 22 Ocak'ı takip eden iş günleri içerisinde açıklanmasını beklediğimizi kaydetmiştik. Ancak 22 Ocak, yani bugün için MEB tarafından öğretmen atamalarına ilişkin branşlara göre kontenjan dağılımının yapılmasını beklemiyoruz.

Araya giren hafta sonunda da açıklamanın yapılması beklenmediğinden, beklenen açıklamanın 25, 26 ve 27 Ocak tarihlerinden birinde yapılması daha kuvvetli bir ihtimal taşıyor.

ATAMA TAKVİMİ HAKKINDA DİĞER DETAYLAR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ülke TV'de 2016 Şubat ayında ataması yapılacak 30 bin öğretmen adayının atamalarına ilişkin, atama takvimini daha belirgin hale getirdi. Avcı'nın yaptığı açıklamalara göre, öğretmen ataması 11 Şubat'ta yapılacak.
 
Öte yandan öğretmen atama başvuruları da 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. 15-18 Şubat'ta ise oryantasyon programı için eğitim ili seçimi ve 19 Şubat'ta il emrine atamaların yapılması gerçekleşecek. Bununla birlikte 22 Şubat 2016, atama yapılan ildeki okulun bellirlenmiş olduğu tarih olacak.

ORYANTASYON EĞİTİMİ HAKKINDA

Milli Eğitim Bakanı, atanan öğretmenlere verilecek oryantasyon eğitimlerine ilişkin de bazı açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin isteklerine bağlı olarak bulundukları ya da atandıkları ilde oryantasyon eğitimlerini alabileceklerini ifade etti.

Meslekte en az 10 yılı tamamlamış öğretmenlerin danışman olarak görevlendirilmesi ile gerçekleşecek oryantasyon eğitimi hakkında ek bilgiler de kaydedildi. Bu bağlamda, aday öğretmenler atamaları yapıldıktan sonra maaşlarını almaya başlayacaklar. Eğitim süresince de maaşlarını alabilecekler.