Eğitim ve öğretim ilk olarak ailede başlar. Daha sonrasında ise kaliteli ve daha bilinçli bir eğitim açısından ise çocuklarımız eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim görmeye başlar. Bu süreçte ise çocuklarımızın en doğru eğitimi almaları adına kaliteli ve çalışkan kadrosuyla hizmet veren eğitim kurumları tercih edilmelidir. Eğitime başlayan çocuklarımızın öncelikli olarak okul öncesi eğitim almaları gerekmektedir. Hem okul hayatına adapte olmalarında fayda sağlar hem de kişiliklerini geliştirmede de büyük fayda sağlar.

Okul Öncesi Eğitimin Önemi

Okul öncesi eğitim çocuklarımızın ilkokul eğitimine başlamadan sosyalleşme, dayanışma, paylaşma ve işbirliği içerisinde hareket etme gibi aktiviteler sağlarken aynı zamanda öğrenmeye karşı bir ilgisinin oluşmasını sağlamak ve sahip olduğu yetenekleri gün yüzüne çıkarmayı amaçlamaktadır. Okul öncesi eğitimi alan çocuklarımızın ilkokula daha kolay adapte olduğu, sosyalleşme sorunu yaşamadığı ve öğrenmeye daha açık olduğu gözlemlediği belirtiliyor.

Anaokulu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okul öncesi eğitim çocuklarımız açısından oldukça önemli. Okul öncesi eğitim alan çocukların diğer çocuklara oranla daha özgüvenli, girişken, uyumlu ve başarılı olduğu belirtiliyor. Bu bağlamda dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

-Okulun bulunduğu yer. Çocuklarımızı emanet edeceğimiz okulun çevresinin güvelikli bir yer olması gerekiyor.

-Okuldaki eğitmenlerin disiplin anlayışları ile aile içerisinde uygulanan disiplin anlayışının yakın düzeyde olması. Eğitim hayatına başlamadan önce disipline edilmiş çocukların okula başladıkları zaman daha başarılı, planlı ve programlı bireyler olduğu belirtiliyor.

-Okulun öğrencilerine sunduğu imkan ve materyaller. Özellikle eğitici ve öğretici, zeka geliştirmeye yönelik, çocukların vizyonunu genişletecek düzeyde imkan ve materyaller sunan eğitim kurumlarının ciddi manada eğitime büyük katkısı vardır.

-Görsellik açısından sade, çocukların konforunun ve güvenliğinin ön planda tutulduğu bir ortam. Bu tarz özelliklere dikkat eden eğitim kurumları kesinlikle çocuklarınızın iyi ve güvenli bir eğitim görmesini sağlayacak eğitim kurumlarında mevcut bulunmalı.

Başakşehir anaokulu dediğimiz zaman ise aklımıza ilk gelen eğitim kurumlarından biri ise Atabek Koleji’dir.

Atabek Koleji, kaliteli kadrosu ile Başakşehir anaokulları arasında kendinden oldukça söz ettiren bir eğitim kurumu. Ezbere dayalı eğitim yerine, sorgulamacı, bir şeylerin yapılarak öğrenilmesini sağlayan ve araştırmacı bir eğitimi benimseyen Atabek Koleji çocuklarınızın ikinci yuvası olmaya aday. Çocuklarınızın kaliteli ve güvenli bir eğitim almasını istiyor ve Atabek Kolejinin diğer imkanlarını da incelemek istiyorsanız bu linki tıklayarak bilgi sahibi olabilirisiniz. Çocuğunuzu emanet edeceğiniz ve okul öncesi eğitimini en doğru şekilde almasını sağlayabileceğiniz adını oldukça duyuran bu eğitim kurumu siz ve çocuğunuz için en doğru seçim olacaktır.