İZMİR (AA) - İzmir'de 670 bin öğrenci 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası nedeniyle Torbalı ilçesi Cengiz Topel İlkokulu'nda tören düzenlendi. 

Törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek, yeni dönemde herkese başarılar diledi. 

Dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmamak için donanımlı olunması gerektiğini vurgulayan Vali Toprak, "Donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne ve her alanda bunu sağlayan kaliteli eğitime ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye için, birey olarak, toplum olarak, ülke olarak eğitime daha fazla önem vermemiz gerekmektedir" diye konuştu.

- Suriyeli sığınmacıların eğitimi 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık'da, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınırda 5 milyon öğrenci ilk kez yeni okullarıyla tanıştığını belirterek, Türkiye genelinde ise 18 milyon öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. 

Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan kişilerin eğitimi içinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Kocabıyık, şunları kaydetti:

"Sadece kendi vatandaşlarımızın değil zorunlu göçler nedeniyle ülkemize sığınmış olan ve bu ülke topraklarında nefes alan her ferdin, nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanması için her türlü önlem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmıştır. Bu kapsamda geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaklaşık 210 bin Suriyeli sığınmacıya okul, kitap ve öğretmen tahsis edilerek onların da ülkemizde güven içerisinde eğitim almaları sağlanmıştır."

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet edip çeşitli tavsiyelerde bulundu. 

Törene, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile öğrenci ve veliler katıldı.