“EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZIN KATKISINA DAİMA İHTİYACIMIZ VAR”
İftar sonrasında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı, emeklilerin hayattan değil sadece yıllarını verdikleri işlerinden emekli olduklarını söyleyerek, emekliliği bir son değil bir başlangıç olarak gördüğünü ifade etti. Emeklilik döneminin fırsatlarına işaret eden Cumhurbaşkanı, hiçbir vatandaşın bu dönemi evinin veya kahvehanelerin duvarları arasında hapsolmak olarak görmemesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizin gizli gücü olarak görmüş olduğum sizlerin hem toplum hayatında, hem de siyasette desteğine, katkısına daima ihtiyacımız olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı konuşmasında, ülkemizde 12,3 milyon emekli vatandaşın olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde ilk işlerinden birinin emeklilerin durumlarına el atmak olduğunu söyledi. Tüm emeklilerin, özellikle de BAĞKUR emeklilerinin durumunun çok sıkıntılı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “30 yıl, 40 yıl ekmek teknesinin başını bekleyen, tarlasını ekip biçen insanlarımıza öyle emekli maaşları bağlanıyordu ki biz bunları gördüğümüzde yüzümüz kızarmıştı. Hemen harekete geçip kademeli olarak bu tür çarpıklıkları ortadan kaldırdık. Emekli maaşlarında reel olarak iki katına, üç katına, dört katına varan oranlarda artışlar yaptık. Bugün ülkemizde az sayıdaki istisna haricinde asgari ücretin altında emekli maaşı alan bulunmuyor. Hele hele eskisi gibi 50, 100 lira gibi trajikomik emekli maaşı alan hiç kimse kalmadı” diye konuştu.

“EMEKLİLİK İŞLEMLERİ BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZIN İŞLEMLERİ SONUÇLANDIRILACAK”

Cumhurbaşkanı, bayram ikramiyeleriyle emeklilerin bayramlarını bayram gibi geçirebilmelerine imkân sağladıklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Buradan bir müjdeyi daha emeklilerimizle paylaşmak istiyorum. Emeklilik için başvuru yapan, ancak henüz işlemleri sonuçlandırılmayan 100 bin vatandaşımız bulunuyordu. Bunların işlemlerini tamamlayarak, onların da ilk maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alabilmelerini sağlıyoruz. Bu kardeşlerimiz Ramazan Bayramı ikramiyesi yanında Temmuz zammından da faydalanacak. Ayrıca, 65 aylıkları kendilerine üç ayda bir ödenen kardeşlerimiz de Eylül ayının başından itibaren bu maaşlarını aylık olarak almaya başlayacaklar.”

Cumhurbaşkanı, emeklilikten sonra ticari faaliyette bulunanların yüzde 15 oranındaki sosyal güvenlik destek primlerini de kaldırdıklarını bildirerek, “KDV iadesinin maaşa eklenmesinden banka promosyonlarına, seyyanen yapılan artışlardan yıllık standart maaş zamlarına, intibaklardan ikramiye yıl sınırlarının kaldırılmasına kadar her vesileyle emeklilerimizin ellerine geçen parayı yükseltmenin gayreti içinde olduk” şeklinde konuştu.