Afganistan’dan Libya’ya, başta Ortadoğu olmak üzere İslam coğrafyasını istikrarsızlaştırmak için büyük çaba sarf eden Amerika’nın bu iş için son 17 yılda 6.5 trilyon dolar para harcadığı belirlendi. Terör örgütlerine verilen maddi destek, ABD’nin harcadığı bu parada önemli yer tutuyor.

ABD’nin İslam dünyasını istikrarsızlaştırmak için son 17 yılda 6.5 trilyon dolar harcadığı tespit edildi. İslam coğrafyasını işgal ederek örtülü bir haçlı savaşı başlatmak için teröristlere, ileri teknolojik askeri mühimmat dahil saldırı ve savunma eğitimi veren ABD’nin, sadece Türkiye’nin her geçen gün yükselen direncini kırmak ve kendi hegemonyasına boyun eğmesi için de 2018-2019 yılları içerisinde 550 milyon dolarlık bütçe ayırdığı ortaya çıkmıştı. Terör ve teröristlere finansman sağlamak için PKK, DEAŞ, PYD, El Kaide gibi terör örgütlerine milyonlarca dolar harcayan ABD’nin, terör örgütlerine yönelik lojistik desteklerini Suriye’de PKK-PYD’ye, Irak’ta ise DEAŞ’a verdiği belgelenmişti.

8 TRİLYON DOLAR’I BULACAK

Brown Üniversitesi Watson Uluslararası ve Halkla İlişkiler Enstitüsü’nün bünyesindeki ‘Costs of War’ projesi kapsamında yapılan araştırma, korkunç gerçeği gün yüzüne çıkardı. Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, terör örgütlerini kuran, büyütüp besleyen, teröristlere binlerce TIR silah yardımı yapan ABD’nin 11 Eylül saldırılarından bu yana harcadığı paranın 6.5 trilyon dolara ulaştığı belirtildi.

Özellikle Suriye’de terör örgütü PYD/PKK’ya silah yardımı yaptığı için Türkiye tarafından uzun süredir çok sert şekilde eleştirilen ABD’nin 2050 yılına kadar aynı politikayı sürdürmesi halinde teröristlerin eğit-donat maliyeti dahil yaklaşık 8 trilyon dolar harcama yapacağı ifade edildi. Çarpıcı araştırmada; Yemen, Somali, Libya, Irak ve Afganistan gibi topraklarda ABD’nin işgalci güçlerinin yer aldığı vurgulandı.

DEAŞ’I, PYD’Yİ BESLİYOR

ABD, silah yardımlarını Suriye’de PKK-PYD’ye, Irak’ta ise DEAŞ’a kardeş payı olarak bölüştürüyor. Telafer’de DEAŞ teröristlerinin mevzilerine yaptığı silah ikmali, Irak askerleri ve Haşdi Şabi militanlarının termal kameralarıyla görüntülenmişti. Telafer operasyonun sürdüğü günlerde de Irak askerleri bir grup DEAŞ teröristini ele geçirdi, yapılan baskında, ABD yapımı Javelin füzeleri bulunmuştu. 2014 yılında Kobani gündemi sırasında DEAŞ ile PYD teröristlerinin sözde çatışmaları sırasında ABD uçakları, PYD’ye silah yardımı yaparken, arada DEAŞ mevzilerine de paraşütle silah dolu kasalar atmıştı.

KİME NE SİLAHI VERDİ?

Suriye’de terör kuşağı kurmak isteyen küresel haydut ABD, PKK/PYD’ye tam 5 bin TIR ve 2 bin uçak silah verdi. Terör örgütü PYD’ye gönderilen silahların arasında 6 bin makineli tüfek, 12 bin kalaşnikof marka tüfek ve 3 bin 500 ağır makineli tüfekle birlikte 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve bin ABD yapımı AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavarı bulunuyor. Öte yandan; ABD’nin kısa zaman önce değişik kalibreye sahip 235 havan topu, 100 keskin nişancı tüfeği, 450 PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 kızılötesi lazer aydınlatıcı dürbünü de YPG’ye gönderdiği ifade edildi.

Kaynak: Yeni Akit (Muhammed Uzun)