Arzanoğlu Tarım Ürünleri işletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu, yeni dönem fındık mahsulü ile ilgili açıklama yaptı. Şu anda fındık fiyatının iyi olduğunu söyleyen Arzanoğlu, üreticilerin ise fiyatın fazla olacağı beklentisi içerisinde olduğunu ifade etti.

Ersin Şahin Arzanoğlu, “22 Temmuz 2014 itibarıyla fabrikacılarımız 9.30-9.50 TL arasında fiyat veriyorlar. Artık herkes temizliğini yapıyor. Piyasada geçtiğimiz günlerde 12 bin liraları gördüğü için elinde fındık olanlar da satmak istemiyor. 12 TL’yi bulur beklentisi içerisindeler. Emanet bırakmak istiyorlar biz de yılbaşına kadar o fındığı satamayacak olduğumuz için emanet almak istemiyoruz." dedi.

Rekolte tahminlerine değinen Arzanoğlu, "Ziraat odaları biraz düşük gösterip pahalı satmak istiyorlar ama bu sefer muhtesibimiz yanılıyor. Bu sene ziraat odası 371 bin ton diye tahmin yapmış. TUİK 420 bin ton diye tahmin yapmış. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı 411 bin ton diye tahmin yapmış. Fındık tanıtım grubu 514 bin kilogram diyor. Bu sene ise 500 veya 550 bin kilogramı bulacağını tahmin ediyoruz. Bir de bu sene 2013 den 2014’e devreden 50 bin kilogram mal var. Yine yeterli miktarda fındık var." diye konuştu.

Fındık sektöründe ihracatçı bir firmanın battığı söylentilerine açıklık getiren Ersin Şahin Arzanoğlu, fındık fiyatında dalgalanma yapmak isteyenlerin dalgalı konuştuklarını kaydetti. Arzanoğlu, şöyle devam etti: “Evet öyle deniliyor. Fakat o kuruluş, ayağı çok yere basan, çok mantıklı, çok akıllı bir kuruluştur. Orhan Veli Oktan’ın oğlu Amerika’da, adam yalnız. Kendi ailelerinden görüştüğüm birisinin ifadesini söyleyeyim. Fabrikayı çok yüksek bir fiyata sattığını söylüyorlar. Dolayısı ile zarardan dolayı değil de, verilen paranın kendisine yeterli geldiğinden ve oğlu Amerika’da olduğundan; bundan sonra fındık ile ilgilenecek başka bir aile ferdi olmadığından sattığını biliyorum. Ayrıca onlar iflas etse, firmayı devralan kişiler iflas etmiş adamı 5 sene daha şirketin başında CEO olarak çalıştırır mı? O konu öyle değil.”