Sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlardan ve iddialar biri Seyhan Soylu hesabından paylaşıldı. Seyhan Soylu'nun resmi sayfasından yapılan paylaşıma göre Türkiye Çiftlik Bank kullanıcılarına kötü haber var. İşte o paylaşım;



GİRİŞ SAĞLANABİLİYOR

Sunucularla ilgili herhangi bir problemin olup olmadığı konusunda açıklama olmasa da girişlerin şuan için yapılabildiği biliniyor. Bu paylaşımın geçici bir problemden kaynaklanan bir iddia olması muhtemel görünüyor. Öte yandan kısa zaman önce Çiftlik Bank'ın SPK nedeniyle başının dertte olduğu da bilindiğinden tedirginlikleri artırıyor.

ÇİFTLİK BANK SİSTEMİ MERCEK ALTINDA

Serbest Piyasalar Kurumu (SPK) tarafından Çiftlik Bank mercek altına alınmıştı. Konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştı. SPK kayıtlarına göre; Çiftlik Bank 77 bin 843 şahıstan 511 milyon TL'ye varan para topladı. Yine SPK kayıtlarına bakıldığında 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldığı kayıtlara yansıyor. SPK araştırmalarına göre, bu aradaki fark 113.4 milyon TL. Bu farkın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ve eşinin hesabına aktırılmış görünüyor.

ÇİFTLİK BANK NEDEN MERCEK ALTINDA?

Serbest Piyasalar Kurumu tarafından mercek altına alınan Çiftlik Bank'ın, 09.01.2018 tarihinde üye alımı durdurulmak zorunda kalındı. Bunun nedeni ise saadet zinciri, ponzi gibi iddiaların hızla artış göstermesi oldu. Bu bağlamda yapılan açıklamada "Çiftlik bank oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği gibi Ponzi Sistem veya Saadet Zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımıaskıya alınmıştır' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Beyaz Gündem