Emlak haberleri arasında sıkça görülen konut sayısındaki artış haberlerine Ekim ayında görüşe çıkan konut sayısının 11 bin 347 olduğu tespit edilmesiyle bir yenisi daha eklendi Türk ekonomisinde en önemli yatırım alanlarından biri olarak görülen gayrimenkul yatırım Ekim ayında da artarak uzmanları şaşırtmadı. Ekonomide büyük bir lokomotif görevi gören gayrimenkul yatırımı raporlarına göre Ekim ayındaki konut sayısı dikkat çekecek derecede artmış görünüyor.


Gayrimenkul sektöründe başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Sakarya gibi illerde hayata geçirilen projeler görücüye çıkan konut sayısının artmasının başlıca tetikleyicileri. Öte yandan diğer illerde görüşe çıkan konutlarda da ciddi bir artış söz konusu. Bu kadar çok konut satışının olması ve konut haberleri başlıklarına konu olmasının başlıca nedeni ise birçok projenin uygun ödeme seçenekleriyle ve ödemede sağladıkları kolaylıklarla nezih yaşam alanları sunuyor olması. Bu sayede alıcı bulabilen firmalar çekinmeden her sene yeni bir projeyi hayata geçirebiliyorlar. 
Uygun Ödeme Seçenekleri En Büyük Tetikleyici


Her ay yeni bir projenin hayata geçirilmesinin ve Ekim ayında 11 bin 347 konutun görüşe çıkmasının en büyük nedenlerinden biri inşaat firmalarının uygun ödeme seçenekleriyle konutları satışa çıkarması.  Yüksek yaşam standartlarının herkese ulaşmasını hedefleyen ve kentsel dönüşüm kapsamında faaliyette bulunan firmaların tereddütsüz bir şekilde projelerini hayata geçirebilmesi hem gayrimenkul sektörünün ülke ekonomisindeki lokomotif etkisi hem de dövizde meydana gelen artış etkisinin konut fiyatlarına yansıtılmamasından kaynaklanıyor. Bu ay İstanbul, Ankara, İzmir ve Sakarya’da satışa çıkan proje ile yeni sahiplerini bekleyen evler de uygun ödeme seçenekleri ile satışa sunuldu.


Satışa sunulan , , ve ile önümüzdeki aylarda da artışın devam edeceği ön görülüyor.