Türkiye’nin önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu (KKB), bireyler ve reel sektöre özel finansal bir hizmet platformu tasarladı. Findeks adlı platform sayesinde müşteriilere finansal durumu kontrol altında tutma ve daha iyi yönetebilme imkanı sunuluyor.

Esma Sultan Yalısı’nda yapılan basın toplantısında konuşan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, 2000’li yılların başında 23 olan üye sayısının bugün 190’a yaklaştığını söyledi. Söz konusu kuruluşların KKB üzerinden karşılıklı olarak bilgi paylaştığını aktaran Akdeniz, Findeks hizmet platformu ile bankacılık sektöründe oluşturdukları faydanın bir benzerini reel sektör ve bireyler için de oluşturmak istediklerini vurguladı. Akdeniz, Findeks hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Biz, bankacılık sektörü için son dönemde çok önemli ürün ve hizmetler gerçekleştirdik. Bu yolla bankalarımız, özellikle 2005 sonrası kredi hacimlerini olağanüstü bir şekilde artırdılar ve bunu da gecikmiş alacak oranlarını arttırmadan yapabildiler. Biz bu aşamada, bugün sizlere tanıttığımız Findeks platformu yoluyla, bankacılık sektörü nezdinde son 10 yıldır oluşturduğumuz faydanın aynısını reel sektör için ve bireyler için oluşturmayı hedefledik. Bu ürünü kullanarak biz ticareti daha da şeffaflaştırmayı, daha güvenli hale getirmeyi ve ticaretin hacmini arttırmayı hedefliyoruz. Bunu 2000’li yıllarda bankacılık sektörü yaptık, reel sektör için de yapmamak için hiçbir sebep yok."

Söz konusu platform ile reel sektör bilgilendirerek, risk yönetim ve karar alma güçlendirerek satışlarını artırmayı istediklerini aktaran Akdeniz, "Ayrıca bireyler açısından bankalar nezdindeki kredibilitelerini kendilerine söyleyip, bu kredibilitelerini yönetme imkanı vermek istiyoruz." diye konuştu.

KKB Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya da Findeks’in bireysel risk yönetiminde sağladığı faydalardan bahsetti. Findeks’in dünyadaki en iyi kimlik doğrulama alt yapılarından birine sahip olduğunu kaydeden Kaya, "Findeks’i şöyle düşünebilirsiniz; nasıl aynadan kendinize baktığınız zaman kendinizi görüyorsunuz, kıyafetinizi düzeltiyorsunuz saçınız dağınık ise tarıyorsunuz Findeks’te aynı şekilde ayna gibi. Aynaya baktığınız zaman, Findeks’e baktığınız zaman finansal açıdan dışarıdan nasıl göründüğünüzü size gösteriyor. Yani saçınız dağınıksa tarıyorsunuz, kıyafetiniz bozuk ise düzeltiyorsunuz. Findeks, finansal açıdan kendinize çeki düzen vermenizi sağlıyor." şeklinde konuştu.

Findeks üzerinden yalnızca kredi notu değil, finansal risklere karşı koruyucu pek çok farklı hizmet sunuluyor. Findeks Üyelik Sistemi, güvenlik altyapısıyla kişisel bilgileri koruyor. Findeks üzerinden yapılacak tüm işlemler, üyelik ve kimlik doğrulama mekanizmaları aracılığıyla gerçekleşiyor. Bireysel üyelik için “Üye Ol” adımından ücretsiz üye olabilmek mümkün. Ticari üyelikte ise, “Üye Ol” adımı ve başvuru formunun doldurulmasına müteakip üyelik aktivasyon işlemi, hizmet veren bankalar aracılığı ile yapılıyor.