Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hükümetin, Bosna Hersek'i bahane edip başka ülkelerden, Bosna Hersek'in üzerinden et ithalatı yapacağını savundu.

CHP Milletvekili Öğüt, yaptığı açıklamada, AK Parti Hükümeti tarafından ithal etin önünün açılmasıyla köylünün bitme noktasına geldiğini ifade etti. Öğüt, "Ben size bir belge göstereceğim. Bu belge Resmi Gazete'de yayımlanmış, cumhurbaşkanı ve başbakanın imzası var. 23 Temmuz 2014 itibarıyla Bosna Hersek'ten 15 bin ton et ithal edilecek. Evet, 15 bin ton et ithal edilecek. Biz Bosna Hersek'ten ithalata karşı değiliz. Tabii ki Bosna da bizim kardeşimiz. Ancak, Bosna Hersek'i bahane edip başka ülkelerden, Bosna Hersek'in üzerinden ithalat yapılacak, bunu da ben bilgilerinize sunuyorum." dedi.

Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 27'sinin köylü ve çiftçi olduğunu hatırlatan Öğüt, "Şu anda ithal et getirmekle bu insanları Hükûmet perişan etti. Niye perişan etti? Tam böyle Kurban Bayramı arifesi, köylü 3-5 kuruş kazanacak dönemde ithal et getirmesi, köylünün malının düşmesi, hakikaten hem köylüyü hem büyük üreticiyi zarara soktu ve perişan etti. Bana bir sürü telefon geliyor; 'Lütfen bu ithalatı durdurun.' Evet, ben de 'Lütfen bu ithalatı durduralım.' diyorum.

"KÖYLÜ KAN AĞLIYOR BAKANA SESLENİYORUM"

Milletvekili Öğüt, köylünün kan ağladığının altını çizerek, "Köylü, perişan durumda. Kars'ta, Ardahan'da, Ağrı'da, o bölgede ithal et duyulunca çiftçi ve köylümüzün malı satılmaz duruma geldi ve durdu. Ne olacak belli değil. Kurban Bayramı'nda zaten köprüden Trakya tarafına geçmesi mümkün değil. Hâl böyle olunca, köylü şu anda işin içinden çıkamaz duruma girdi." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e seslenen Öğüt, "Dışarıdan et getireceğine, hayvanımız çok, merada otlamış, omega 3 değeri yüksek olan daha kaliteli, eti 20 TL'ye ben Türkiye'ye yedirmeyi taahhüt ediyorum. Niye kardeşim aynı paraya dışarıdan getiriyorsunuz? Sizin bizim köylümüze düşmanlığınız mı var? Bu anlamda, Bakan’a sesleniyor ve ricacı oluyorum." şeklinde konuştu.