Öncelik olarak, Paykasa kartın, tek kullanımlık bir kart olduğunu ve internet üzerinde harcamalarınızı güvenli bir şekilde yapabilme olanağını veren bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Temel mantığı tamamen güvenli bir şekilde herhangi bir bilginizi kullanmadan, alışveriş yapabilmenizi sağlıyor. Herhangi bir bilgiyi girmeden ve banka bilgilerinizi dahi girmeden, doğrudan Paykasa satın almış olduğunuz kart limitini kullanabilirsiniz. Kartınızın limiti içerisinde ne kadar bir utar varsa, harcamalarınızda o kadar olur. Ayrıca her bir sanal kartın, kendine ait bir 16 haneli PIN kodu olur. Siz, Paykasa yönteminin kullanıldığı bir siteden alışveriş yaparken, sadece kodları kullanırsınız. Ekstra bir bilgi girmenize ya da başka bir detay girmenize gerek yoktur.
Paykasa güvenli mi yapısında, internet üzerindeki tüm harcamaları kimliğinizden uzak, bilgi paylaşımı olmadan yapılabilme durumu vardır. Normalde kredi kartı yoğun olarak internet alışverişlerinde kullanılır fakat güvenliği garanti edilemez. Bilgiler çalınabilir ve kötü amaçlarla kullanılabilme durumu da vardır. Paykasa bir kart sistemi olduğu için sadece kartın üzerinde yer alan bilgiler ile site ürün ve hizmet alımlarına ödemelerinizi yapabilmenizi sağlamaktadır.

Paykasa Kartları Satın Alma ve Bozum İşlemleri

Paykasa kart ile ödemelerinizi yaparken, ürüne tıklananız ilgili tutarı yazmanız ve sonrasında ödemeyi kod üzerinden girerek tamamlayabilirsiniz. Kartın limiti kadar harcama yapabilirsiniz. Bu kartlar da 10€, 20€, 30€, 40€, 50€ ve 500€ gibi rakamlarla satılmaktadır. Satın alma işlemlerini bu limitler üzerinde, Paykasa'nın internet satış mağazaları üzerinden yapabilirsiniz. Kartı satın aldıktan sonra da internet üzerinde birçok site üzerinde ödemeler yapılabilmektedir. Satın alımı yaparken, sitenin banka hesabına satın almak istediğiniz kart bakiyesinin tutarını yatırırsınız. Onlarda size, karta ait PIN kodunu ve diğer gerekli bilgileri gönderirler.

Paykasa bozdur işlemlerini ise, kartın içerisindeki bakiyeyi, nakite çevirmek için alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, Paykasa'nın kurumsal siteleriyle irtibat kurmaktır. Sonrasında kartın limitine göre Paykasa bozum işlemlerinizi yapabilirsiniz. Genelde bu işlemler bir gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.