Farklı malzemelerden ve çok değişik modellerde üretilen şezlonglar, son dönemlerde o kadar çok renklendi, canlandı ki, insan hangisini alacağını ve neye karar vereceğini şaşırıyor. Şezlong fiyatları o kadar farklı ve değişken ki insan araştırma yapmadan karar veremiyor.
Bir yıl boyunca çalışarak tatil yapma hayaliyle geçirilen kış mevsiminden sonra yazın denizlerde, havuzlarda serinlemek sonra da güneşin karşısına geçip biraz güneşlenmek için uzandığınız  plastik olsun, ahşap olsun, alüminyum olsun veya kollu-kolsuz, tekerlekli-tekerleksiz bin bir çeşit şezlong plajları sahilleri süslemektedir.

Ülkemizde hafif olması, ucuz olması ve taşınabilir olma avantajıyla tercih edilen plastik şezlonglar yavaş yavaş dönemini tamamlayarak; yerini sağlam, dayanıklı, estetik ve sağlıklı doğal bir ürün olan ahşap veya alüminyum şezlonga bırakmaya başladı. Her ne olursa olsun, plastik olarak üretilen ürünler ise yine fiyatından dolayı daha çok talep göreceğini düşünüyoruz.

Ülkemizin bir turizm memleketi olması nedeniyle sahil beldelerinde fazla talep gören bu mükemmel dinleme araçları, bizleri kızgın kumların sıcaklığından kurtarırken önemli görev üstlenmektedirler. Ancak sahillerde kiralama usulü ile müşterilerine servis edilen şezlongların üreticilere de yeni ürünlerini pazara sunmanın, satış yapmanın ve para kazanmanın hesabı içindeler. Hem alıcılar, hem satıcılar şezlong fiyatları açısından en uygun ücretin oluşmasını hemde pahalı mekanlar için de ahşap şezlong modelleri  tasarlamaktadırlar. Satıcılar fabrikalarında işçi çalıştırarak malzeme ve vergi giderlerini hesaplayarak bir maliyet oluşturmaya çalışırken, alıcılarda hem kaliteli hem de en uygun fiyata şezlong temin etme peşindedirler.

Şezlonglar bulundukları bölgeye göre, hatta tesisin kalitesine göre farklılık göstermektedir. Orta düzey tesislerde plastik, ucuz şezlong servise sunulurken, elit, ve kaliteli çok yıldızlı otellerin plajlarında ise ahşap ve alüminyum malzemeden yapılmış sağlam, dayanıklı, kaliteli şezlong modelleri dikkatinizi çekmektedir.

Her ne olursa olsun yaz mevsiminin adeta sembolü haline gelen cıvıl cıvıl, renk renk, desen desen farklı boylarda ve modellerde önümüze serilen şezlong modelleri bize tatilin müjdesini verir. Sahiller bizleri bekliyormuş gibi bir hava estirir, gördüğünüz anda bile dinlenme, rahatlama moduna geçeriz.

İnsanlar rahatına o kadar çok düşkün hale geldi ki, kimileri dinlenmek için, sahilde kumun üzerinde yatıp tatil yapmak zorunda kalırken, kimileri de en güzel şezlongu bulunduğu halde üzerine minder olmasını da tercih etmektedir. Bu sebeple de üreticiler son zamanlarda havuzlarda, plajlarda, bahçelerde dekoratif şekillerde hazırlanmış minderler ile birlikte sunma hesabı yapmaya başladılar. Çünkü insanların sırtını acıtan metal, ahşap ya da plastik malzemeden bir nebze olsun koruyan minderlerin rahatlığı tüketicilerin de tercih arasına girdi. Sonrasında iş o kadar büyüdü ki tekerlekli modelleri yapılarak taşınması oldukça kolaylaştırıldı. Üzerlerine neredeyse yatak konforu verebilecek düzeyde kalın minderler ilave edilerek insanın üzerinden hiç kalkmamacasına iştahını kabartır duruma geldiler.

İşte tekerlekli, minderli, ahşap, alüminyum derken sektör o kadar büyüdü ki, doğal olarak bu ekstralar fiyatlara da yansıdı. Hal böyle olunca da şezlong fiyatları aldı başını gitti. Ancak her şeye rağmen her bütçeye uygun mutlaka bir şezlong bulabilirsiniz. Elbette satın almak için pazar pazar, market market dolaşmaya gerek yok. Teknoloji sayesinde oturduğunuz yerden internet sitelerinde sorgulayarak bütün şezlong modellerini ve fiyatlarını karşılaştırma yaparak dilediğinizi sipariş verme şansınız mevcuttur.