Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Özdemirbey Caddesi’ndeki kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının ardından başlatılan yol yapım çalışmaları sürüyor.
Özdemirbey Caddesi’ni 2 şeritten 6 şeride çıkararak trafiği rahatlatan Şahinbey Belediyesi, yolun devamı olan Düztepe’den Dutluğa kadar olan kısımda yol genişletme çalışmaları kapsamında yapılan kamulaştırmaların ardından yıkım çalışmaları sürdürülüyor. Özdemirbey Caddesi üzerindeki birçok binayı kamulaştıran Şahinbey Belediyesi’nin yürüttüğü yıkım çalışmalarını ise Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk de yerinde inceledi.
"MODERN KONUTLAR VE İŞ YERLERİ YAPILACAK"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli projelere imza attığını belirterek, yıkımı gerçekleştirilen konut ve iş yerlerinin yerine modern binaların yapılacağını kaydetti. Milletvekili Erdoğan, “Şahinbey Belediyemiz birçok bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. 30 metrelik Özdemirbey Caddesini ’de genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yol genişletme çalışmalarını yaparken, depreme dayanıksız olan binaların yıkımını da gerçekleştiriyor. Buralara modern konutlar ve iş yerleri yapılacak. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu projeleri sabırla ve çalışma azmiyle gerçekleştirdi. Ben, şehrim adına kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
"ŞAHİNBEYİMİZİ ÖRNEK GÖSTERİYORUZ"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Türkiye’nin örnek alacağı çalışmalara imza atıldığını belirterek, “Şehircilik adına Şahinbey Belediyesi’nin çok önemli adımlar attığını görüyoruz. Başkanımızın bizi götürdüğü her yerde ayrı bir çalışma ve yenilik görüyoruz. Belediyecilikte zaten şehrin ve ulaşımın rahatlaması için yapılan çalışmalardır. Bu cadde Gaziantep için çok çok önemli. Özdemirbey caddesindeki trafiğin rahatlaması için yapılan çok önemli bir çalışma. Biz Şahinbey Belediye Başkanımızın çalışmalarını Türkiye de örnek gösteriyoruz. Partimizin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak gittiğim her yerde Gaziantep’imizi ve Şahinbey’imizin kentsel dönüşüm çalışmalarını gelin, görün yapılan çalışmaları inceleyin diyoruz" şeklinde konuştu.
BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEBRİK
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ise Milletvekili Yüksel’in de teşekkür ettiği Başkan Tahmazoğlu’nu tebrik etti. İnsanların daha sağlıklı yaşanıla bilir alanlara sahip olması için bu tür çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Çeliktürk, “Şahinbey bölgesinin yüzde 60’ının depreme ne kadar dayanıksız binalardan oluştuğunu bir kez daha görmüş olduk. Yıkım çalışmalarında binaların ne kadar kalitesiz malzemelerden yapıldığını gördük. Bu da bize Gaziantep’in orta şiddette bir depreme maruz kaldığında bu tür yapıların, çok rahat yıkılarak can kayıplarına neden ola bileceğini gösteriyor. Bu sağlıksız yapıları yıkıp, yolları genişleterek daha modern bir kent görüntüsüne ulaşması ve depreme dayanıklı binaların yapımı için öncülük etmesi sebebiyle ben Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum” dedi.
(SD-Y)