MUĞLA (AA) - AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Rusya ile yaşanan bu süreci hep beraber aşacağımızı düşünüyorum. Turizmcilerimiz bize güvensinler, biz her zaman turizm sektörümüzün yanında olacağız" dedi.

Öztürk, partisinin Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından, Ticaret Odasında düzenlenen "Danışma Meclisi  Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinde başarıya ulaştıklarını belirterek, teşekkür etti.

Rusya ile yaşanan süreci değerlendiren Öztürk, "Rusya ile yaşanan bu süreci hep beraber aşacağımızı düşünüyorum. Turizmcilerimiz bize güvensinler, biz her zaman turizm sektörümüzün yanında olacağız. Önümüzdeki günlerde yaşanan süreçle ilgili olarak Turizm Bakanımız Mahir Bey buraya gelecek" diye konuştu.

Turizmcilerle turizm sezonu başlamadan önce toplantılar yapacaklarını anlatan Öztürk, "İnşallah hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz. Biz çok büyük bir ülkeyiz bu zamana kadar çok büyük sorunları birlikte atlattık. İnşallah bunu da ben büyük bir krize dönüşmeden atlatacağımıza inanıyorum" dedi.

Öztürk, Bodrum'da yaşanan mülteci dramıyla ilgili soruları da şöyle yanıtladı:

"Bodrum'da karaya vuran Aylan bebeğin cesedi üzerinden duyguları, vicdanları sızlayanlar 4-5 sene önce bana göre haklarını kaybettiler. Onlar, insanlık sınavlarını iyi veremediler. AK Parti'yi 2 milyon, 2,5 milyon kardeşine bin yıllık bir bağımız olan kardeşlerimize kapılarını açtığı zaman bizi eleştirenlerin bugün gözyaşı dökmesini samimi bulmuyorum. AK Parti bugüne kadar mazlumların uzattığı hiçbir eli geri çevirmedi. Bundan sonra da geri çevirmeyecek." 

Toplantıda, AK Parti'ye katılanlara törenle rozetleri de takıldı.