Aliağa Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak amacıyla sahil bandına ‘Bülbül Yuvası’ yerleştirdi.

Aliağa Belediyesi, yavaş yavaş soğuk havaların kendini göstermesiyle kuşları unutmadı. Doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak amacıyla Bülbül Yuvası oluşturan ekipler, bunları sahil bandına yerleştirdi.

İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri şekilde tasarlanan bülbül yuvası, ahşap odaları ve görünümüyle de vatandaşların dikkatini çekti. Sahil bandında Ertan Çaplık Sevgi Yolu üzerindeki bülbül yuvasının imalatı ise Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Uygulama ilk günden itibaren vatandaşların takdirini toplarken, fen işleri ekipleri gerekli görülmesi halinde yuvaların seri üretimlerini yapacağını ve ilçe genelinde belirlenen noktalara yerleştireceğini duyurdu.