Teknik olarak gayet basit gibi gözükse de animasyon filmleri tasarlamak ve yayımlamak oldukça meşakatli ve masraflı bir iştir. Örnek olarak basit bir film 100 bin tl ye çekiliyor diye varsayım yaparsak bir animasyon filminin vizyona girmesi en az 300 bin tl civarındadır. Çünkü hazırlanan grafikler tek tek hazırlanmaktadır ve birbiri ardına birleştirilmektedir.

Normalde sadece çocukların izlediği filmler olarak bilinse de son zamanlarda animasyon filmlerine olan ilgi yetişkinler tarafındanda artmıştır. Görüntü kalitesi iyi ve senaryosu güzel filmler her zaman izleyici bulabilmektedir. Komik animasyon filmleri olmazsa olmazdır. Bu tarz filmleri genellikle çocuklar izlediği için içlerinde komedi barındırmaları gerekmektedir. Anime ile animasyon birbirine karıştırılmamalıdır. Anime japon çizgi filmi demektir kendisine özgü çizim teknikleri vardır.

3 boyutlu olarakta son zamanlarda birçok kez çekilmiştir ve gerçek zamanda filmi yaşıyormuşçasına izleyiciye bir his vermiştir. Animasyon filmleri tutulduğu zaman gerçekten çok güzel getirileri olan bir iştir. Örneğin kung fucu pandanın maceraları, buz devrindeki hayanlar, oyuncakların hikayesinin anlatıldığı film vb filmler birçok serisi olan filmlerdir.