Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Gazeteci Tayfun Talipoğlu’na bir dönem Çankaya’dan belediye başkan adayı olması teklifinde bulunduğunu söyledi.

Gökçek, sosyal medya platformu Periscope’tan dün akşam yanında olan Best FM’den Ufuk Karcı ile birlikte canlı yayın yaptı. Karcı ile neşeli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Gökçek, 33 yıllık belediye başkanlığı sürecinin Karcı’nın doğduğu 1985 yılından 1 yıl önce Keçiören’de başladığını söyledi. Ufuk Karcı da, “Ben sizin belediye başkanı olduğunuz Keçiören’de doğdum. O tarihte bebektim ama şimdi sizin yönettiğiniz kentte sizinle röportaj yapma imkanım var, muazzam bir başarı” diyerek Başkan Gökçek’i kutlarken, Başkan Gökçek de, “Allah’a hamd olsun” yanıtını verdi.

Periscope’ta Ankara’nın 30 yıl önceki durumunu anlatmakta zorlandığını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Diyorum; benden önce Ankara’da sular kesikti. Benden önce hava o kadar kirliydi ki, Güvenpark’ta ağaçların dallarından kuşlar dökülürdü yere. Bunu söylediğim zaman ‘Ne diyor?’ falan diyorlar. Ankara’da kişi başına düşen 2 metrekare yeşil alan vardı, nüfus iki kat artmasına rağmen bu oran 20 metrekare oldu. Ankara yemyeşil oldu. Nereden diyorsun bunu diyorlar. Bunları insanlara inandıramıyoruz. Çünkü ben 1984’te belediye başkanı oldum, yıl 2017, aradan 33 yıl geçti. Sen 32 yaşındasın, benden önceki dönemi bilmen mümkün değil ki. Onun için birçok derdimi anlatamıyorum. Ankara neydi ne oldu? Ankara’da da hava kirliliğinden maske dağıtılırdı.”

“Talipoğu’nu Çankaya’dan aday yapmak istedim”

Önceki gün İzmir’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Tayfun Talipoğlu ile ilgili bir anısına da yer veren Başkan Gökçek, “Tayfun, Allah rahmet eylesin, solcuydu ama iyi çocuktu. 8-10 yıl öncesine kadar ben ailecek de görüşürdüm onunla. Hatta o dönemde kendisini Çankaya’dan belediye başkan adayı yapmak istemiştim. Ama o zamanlar biraz daha ılımlıydı, ‘Başkanım benim size zararım olur’ dedi ve gelmedi. Tekrar Allah rahmet etsin" açıklamasını yaptı.