İş makinalarının sınıflandırma şekli aşağıdaki gibidir. 1 İş makineleri; Kazı makineleri(EKSKAVATÖR), Yükleyici(JCB), Kazıcı yükleyici BEKOLODER Dozerler, Grayderler, Damperli Kamyonlar,Skreyperler, miniyükleyiciler(BOBCAT), Beton transmikseri, Beton pompası. 2 Endüstriyel Makineler; Forkliftler, Temizlik Makineleri, Kompresörler, Jeneratörler, İstif Makineleri. 3Yol ve Asfalt Makineleri; Finişerler, Yol Silindirleri, Frezeler. Şantiyelerde, toprak veya mıcırlı zeminlerde paletli malzeme indirip yüklemek ve taşımak için JCB bekoloder tarzında yükleyici veya kazıcı yükleyici iş makinaları kullanılır, bu makinelerin orjini toprak ve kum yüklemede kullanılan makinelerdir. Paletli malzemelerin indirile bilmesi için kepçe aparatının üzerine forklift çatalı monte edilir ve bu şekilde çalışılır.

Bu çalışma şekli paletli malzeme indirmeye elverişli değildir, sebebi, JCB bekoloder ler kepçeleme dediğimiz hareketi yaparlar, fakat paletli malzeme indirirken palete ve malzemeye zarar vermemek ve seri bir çalışma yapabilmek için vertikal(dik) ihtiyacınız vardır. 2. katagorideki endüstüriyel makinaların içindeki forklift paletli malzeme taşıma, yükleme ve istifleme makinesidir, fakat endüstriyel forkliftlerin 4x4 arazi özelliği olmadığından, bozuk arazi şartlarında kullanılmaları mümkün değildir. Bu noktada işin çözülebilmesi için şantiye şartlarına uygun bir 4x4 arazi aracının endüstriyel forklift kabiliyetinde olmasına ihtiyaç duyarsınız, bu makine Wild Dog 4x4 Şantiye Forklifttidir. Bu forkliftle endüstriyel forklifttin yaptığı işi aynı hız, güven ve konforla yaparsınız, ayrıca Wild dog 4x4 şantiye forklifttinin maliyeti standart bir endustriyel forkliftle aynı olacaktır yani bu arazide yürüyebilme kabiliyetine ekstra bir ödeme yapmazsınız.

Wild Dog 4x4 Şantiye forkliftiyle 5 ton a kadar taşıma kapasitesine, 6 metreye kadar asansör yüksekliğine, 4x4 arazi sürüşüne, arka tekerden hareket kabiliyetine, kendi ekseninde dönebilme kabiliyetine, malzemeyi kırmadan dökmeden dik çalışma ve istif yapma kabiliyetine sahip olursunuz, üstelik buna endüstiriyel forkliftlere sahip olduğunuz fiyatlara sahip olursunuz.

Wild Dog 4x4 Şantiye Forkliftti Modelleri FD25 – 4x2 – 2500kg, FD30 – 4x4 – 3000kg, FD50 – 4x4 – 5000kg Modellerin asansör seçenekleri 3300mm dublex (iki kademeli), 4500mm triplex (üç kademeli), 6000mm dublex (iki kademeli) Ürün özelikleri, istendiğinde devreye sokulabilen 4x4 arazi modu, Motor Mitsubishi S4S forklift çatal boyları 1220 mm standart 1900 mm tercihe bağlı olarak uzatılabilir, ayarlanabilir çatal, Kabin, kabin içi ısıtma, dış zemin için yağ banyolu hava filtresi, Sağ sol kaydırma (side shift), 4 yol kumanda valfi, kepçe ataşmanı, tomruk taşıma ataşmanı, balya taşıma ataşmanı, devirme ataşmanı, personel taşıma sepeti Wild Dog 4x4 Şantiye forklifti Mekar forklift hizmetleri sanayi ticaret limited şirketi tarafından satışı, KİRALA&GÜÇLEN Forklift hizmetleri tarafından kiralama hizmetleri verilmektedir.