Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak, iş hayatında istişare ve müzakerenin ne denli önemli olduğunu, "Bir konuyu çok iyi bilsek de istişare yapmamız gerekiyor. İstişare, hem riski hem de başarıyı paylaşma imkanı tanıyor. O zaman daha güzel işler ortaya çıkıyor." sözleriyle dile getirdi.

Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) Türkiye'nin önde gelen markalarından Boydak Holdingi ziyaret etti.
AGİAD Yönetim Kurulu ve 35 kişilik bir heyet ile İstikbal Mobilya fabrikasının üretim tekniklerini yerinde görmek ve bir aile şirketi nasıl olur ve nasıl yönetilir öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen gezi katılımcılar açısından çok verimli geçti. AGİAD heyeti daha sonra Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak ve Şükrü Boydak ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak beraberlikte rahmet bulunduğuna inandıklarını belirterek, "Başarılı olabilmek 4 esas üzerinde yoğunlaşıyor; İnanç, ümit, azim ve kararlılık. Bunlara uyduğumuz zaman başarı kendiliğinden gelecektir." dedi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak'ın bilgi ve birikimlerini aktardığı 'Tecrübe Paylaşımı' şeklinde gerçekleşen konuşmasında, Türkiye'de, şirketlerin büyük çoğunluğunun aile şirketlerinden oluştuğunu, bunun avantajı ve dezavantajları olduğunu vurguladı. Boydak, "Avantajlarından biri hızlı karar verebilmek. Dezavantajı ise ortaklık kültürünün sindirilememesi. Biz şirketlerimizde kurumsallaşmanın ön şartı olarak ortaklık kültürünü koyuyoruz. Beraberlikte rahmet bulunduğuna inanıyoruz. Bu kültürün bazı temel şartları var. Aksi takdirde bu kültürün yerleşmesini bekleyemeyiz. Bunun en önemli şartı başkalarına saygı göstermenin, kendimize saygı göstermek olduğunu bilmemizdir." diye konuştu.

Başarılı olabilmenin 4 esas üzerinde yoğunlaştığını belirten Boydak, bunları şu şekilde sıraladı: "İnanç, ümit, azim ve kararlılık. Bunlara uyduğumuz zaman başarı kendiliğinden gelecektir. Tabi bir de bunlara ek olarak istişare ve müzakere konusu var. Bir konuyu çok iyi bilsek de istişare yapmamız gerekiyor. İstişare, hem riski hem de başarıyı paylaşma imkanı tanıyor. O zaman daha güzel işler ortaya çıkıyor. İstişarede ise dikkat etmemiz gereken en önemli nokta üslubumuzu doğru ayarlamak, söylediklerimizden daha önemli olan şey üslubumuzu doğru ayarlayabilmek." ifadesini kullandı.

Şirket olarak, sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini anlatan Boydak, bunun, işlerine bereket kattığını vurguladı. "Küreselleşen dünyada bizde değişmeliyiz." ifadesini kullandı.

Boydak Holding yönetim binası önünde hatıra fotoğrafı çekildikten sonra AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Reha Güven tarafından Memduh Boydak ve Şükrü Boydak’a Aksaray'ı tanıtan dokuma halı ve fotoğraf albümleri hediye edildi.