Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) seçimleri öncesi hükümetin hakim ve savcı maaşlarına bin 155 liralık zam yapacağının açıklamasına adliye çalışanlarının tepkisine sebep oldu. Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan Adalet Bakanlığı personeli adına açıklama yapan Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, "Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivler, dosya yığınları arasında, düşük ücretlere rağmen iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları Adalet Bakanlığı’nca bugüne kadar bir defa bile hatırlanmadı." dedi.

Öğle saatlerinde Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan adliye personeli, sadece hakim ve savcılara yapılacak bin 155 liralık zam sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bozdağ’a hazırladıkları dilekçeleri gönderdi. Türkiye’de adalet mekanizmasının sadece hakim ve savcılardan oluştuğunun düşünüldüğüne dikkat çeken Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, şunları kaydetti: "Her sene adli yıl açılışlarında hakim ve savcıların sorunları konuşulmakta, işin mutfağında çalışan adalet personelleri unutulmaktadır. Adalet sisteminde yargı bağımsızlığı başta olmak üzere, elaman yetersizliği, cezaevi koşulları ve doluluk oranları, uzun tutukluluk süreleri gibi pek çok önemli sorun bulunmaktadır. Adliye çalışanları tozlu arşivlerde mesai mefhumu gözetmeden çalışırken şimdi hakim ve savcıların özlük haklarında bir kez daha iyileştirme yapılacağı ve sicil affı getirileceğine dair haberler gündeme geldi."

'YAPILACAK ZAMLA MAKAS İYİCE AÇILACAK'

Daha önceki yapılan düzenlemelerle hakim ve savcılar ile adalet çalışanlarının aldığı ücretler arasında ciddi farklılık oluşturulduğuna dikkat çeken Bulut, şöyle devam etti: "Yapılacak yeni düzenlemeyle ücretler arsındaki makas iyice açılacaktır. Adalet çalışanlarının görevde yükselme, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortam ve koşullarının iyileştirilmesi, can güvenliğinin sağlanması gibi birçok sorunu çözüm beklemektedir."

Bulut, eylemlerinin adalet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilinceye kadar devam edeceğini bildirdi.