İstanbul’da polislere yönelik iki ayrı soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 44’e yükseldi.

İstanbul’da polislere karşı yürütülen soruşturmalarda son olarak eski TEM Müdürü Ömer Köse tutuklandı. Yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Fatih Hıncır, İsmail Korlar, Şeref Bolat, Ramazan Orkun Altınışık, Selahattin Ergin, Ercan Palas, Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdulhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzeltaş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammet Ali Iklı, Muhammet İkbal Kayaduman, Serdal Kurtoğlu, Fürkan Donkar, Hacı Şerif Erikmen, Ebubekir Gül, Metin Güneş, Ubeydullah Çelik, Abdulkerim Anaçoğlu ve Serkan Durmaz tutuklandı.

Casusluk iddiasıyla ilgili de Yurt Atayün, Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altıntaş, Abdulkadir Ağır, Yunusemre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan, Muhammed Kaya, Mehmet Örs, Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz, Ramazan Bolat, Erkan Ünal ve Ömer Köse'nin tutuklanmasına karar verildi.

Operasyon yapılan polisler terör şüphelileri ve Selam terör örgütü kapsamında casusluk yaptıları belirtilen kişilere yönelik soruşturmaları yürütüyordu. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ortaya çıkması üzerine bu polisler önce görevlerinden uzaklaştırılmış daha sonra 22 Temmuz'da sahur vakti operasyonlarıyla gözaltına alınmıştı.