Malatya’da serinlemek için baraj gölüne giren 4 çocuk hayatını kaybetti.

    Battalgazi ilçesi Boran Mahallesi'nde yaşayan Metin Bor, Miraç Ağrıdağ, Çumali Karadağ, Abdullah Karadağ bisikletleriyle Karakaya Baraj Gölü kenarına gitti. Bir süre sonra serinlemek için suya giren çocuklardan biri suda çırpınmaya başladı. Diğerleri de onu kurtarmaya çalışırken gölün sularında kayboldu. Çevredekiler durumu köylülere bildirdi. Köylüler Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü su altı arama kurtarma ekibi ve İl Afet ve Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye giden arama kurtarma ekipleri 4 çocuğun cansız bedenini sudan çıkardı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri çocukların hayatını kaybettiğini tespit etti.

    Acı haberi duyan çocukların yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Olay yerine gelen çocukların anne ve babaları üzüntüye boğuldu.

    Ölen çocuklarla birlikte oynayan Ömer Faruk Karlıdağ, boğulan arkadaşlarının yüzmeyi tam bilmeden suya girdiklerini söyledi. İlk önce bir arkadaşlarının suda çırpındığını anlatan Karlıdağ, daha sonra diğer arkadaşlarının onu kurtarmaya çalışırken suya battığını ifade etti.