Şırnak’ın Cizre İlçesinde havaların ısınmasıyla beraber bahar mevsimin piknikleri başladı. Özellikle hafta sonları stres atmak amacıyla pikniğe çıkan öğrenciler, Güçlükonak yolunda bulunan tarihi Finik Kalesi ve surlarına gidip piknik yapıyor.

Ülke genelinde birçok yerde havaların ısındığı gibi Şırnak’ta da havalar ısınmaya başlandı. Hem ülke geneli olarak hem de Şırnak olarak yazların en sıcak geçtiği yerlerden biri de Cizre. Bu sene havaların biraz geç ısınmasından dolayı Mart ayında yapılan piknik keyfi, Nisan ayında yapılmaya başlandı. Baharın gelişiyle beraber güneşli günlerde stres atmak isteyen Cizreli öğrenciler hafta sonları vakitlerini piknik yapmakla geçiriyor. Cizre’de eğitim gören bir grup öğrenci, stres atmak amacıyla hafta sonunu piknik yerlerinden olan tarihi Finik Kalesi’nde geçirdi. Gabar Dağı’nın derin vadisinde bulunan Finik Kalesi ve Surları, Güçlükonak ilçesine bağlı Damlarca Köyü’nde Dicle Nehri kıyısında bulunuyor.

Bu tarihi mekanda piknik yapmaya giden Cizreli bir grup öğrenci, temiz kaynak suyu kenarında ağaçların altında güzel vakit geçirdi. Derslerin yoğun geçmesinden dolayı stres atmak amacıyla pikniğe geldiklerini ifade eden öğrenciler, biraz ders ortamından uzak durmak istediklerini ve burada bulunan tarihi mekanları görmek için pikniğe geldiklerini dile getirdi. Öğrencilerden Delil Dündar, “Biz dershaneye gidiyoruz. YGS sınavına girdik güzel bir puan aldık şimdi de LYS sınavına hazırlanıyoruz. Ama biraz kafamız dinlensin diye bu hafta bir piknik yapalım dedik ve arkadaşlarla toplandık geldik. Gördüğünüz gibi tarihi bir yere gelmişiz. Hem tarihi yerleri gezdik hem de bu temiz kaynak suyu kenarında ve ağaçların altında güzel bir piknik keyfi de yaptık. Ayrıca biliyorsunuz Cizre Türkiye’de en sıcak yaz aylarını yaşayan bir yer. Normalde burada piknik ayı Mart ayıdır. Ama bu sene havalar biraz geç ısındı. Ondan dolayı Nisan ayında piknikler oldu. Bizde bu vesile ile arkadaşlarımızla beraber buraya pikniğe geldik. Çok güzel geçti. Umarım böyle sosyal etkinliklerimiz devam eder.” dedi.