Bu kullanımın artması sonucu ülkemizde hasta yatağı imalatı da gittikçe gelişen bir sektör olmaya başlamıştır. Medikal sektöründe hizmet veren firmaların birçoğu hasta yatağı imalatı yerine satışını tercih eder. Çünkü imalat süreci hem maliyet açısından zor hem de titizlik gerektiren bir süreçtir. Ülkemizde hasta karyolası satan firma sayısı yüzü bulurken imalat yapan firma sayısı on bile değildir. Bu nedenle ülkemizde hasta yataklarının imalatına satış kadar önem verilmemektedir. Ülkemizde hasta yataklarıyla ilgili imalat yapan firma sayısı artış gösterse fiyatlar da aşağıya düşecektir. Firmalar imalatlarını kendileri yapsalar kar payı olarak dışarıdan almaya göre daha az bir kar payı koyacaktır.

Hürriyet Medikal olarak beş yılı aşkın süredir hasta yatağı imalatı yapmaktayız. Üretimini yaptığımız yatakların hepsi yerli üretimdir. Üretimini yaptığımız yataklar elektrikle çalışmaktadır. Hasta yatağı üretim süreci titizlik ve dikkat gerektiren bir süreçtir. İşçilerimiz gerekli güvenlik önlemlerini alarak ve dikkatli bir şekilde üretim yapmaktadır. Üretim süreci boyunca yataklarımız hepsi kalite kontrolden geçmektedir. Üretim süresi boyunca kullandığımız parçalar son kalite parçalardır. İşçilerimiz imalat süreci boyunca eldivenleri takarak işine devam etmektedir. Yatakların kasasını oluşturan demirler son derece kaliteli demirlerdir. Üretimin son aşamasında yatağımızı boyamaktayız.  Yatağı boyarken kullandığımız boya fırın boyasıdır. Bu fırın boyası antibakteriyel özelliğe sahip yatağı kullanan hasta için oldukça önemlidir

Üretimini yaptığımız yatakların elektrikle çalıştığını söylemiştik. Elektrikle çalışan hasta yataklarımızın motoru bulunmaktadır. Bu motor sayesinde yatağımız hareket etmektedir. Hasta yatağını normal yataklardan ayıran en önemli özelliği hareket etmesidir. Bu hareketi sağlayan elektrikli motordur. Bu motorun üretimi henüz ülkemizde bulunmamaktadır. Bu nedenle bizde bu motoru yurt dışından ithal ederek yataklarımıza monte ederiz. Yurt dışında birçok firma motor üretimi yapmaktadır. Biz yataklarımıza en kaliteli motoru ithal ederek hizmetinize sunarız. Yataklarımızın yan korkuluk ve başlıkları da ithaldir. Ülkemizde tek üretimi yapılan ve hasta yataklarında kullandığımız parça olan ahşap başlık bulunur. Bu başlığın üretimini firma olarak biz yapmaktayız. Diğer yan korkuluk ve başlık parçaları ise yurt dışından ithal edilmektedir.