Bursa’da faaliyet gösteren Ülküm Eğitim Kooperatifi Sosyal Faaliyet Komisyonu üyeleri, Bursa Tarihi İpek Yolu'nun koruma altına alınmasına dikkat çekmek için İpek Yolu güzergahında yürüyüş yaptı.

Teferrüç istasyonundan başlayıp teleferikle Sarıalan’a 14 doğaseverle çıkan komisyon üyeleri, burada yürüyüşe başladı. Kirazlıyayla'ya jandarma arama kurtarma biriminin nezaretinde gelen ekip, Karabelen’den sonra tarihi İpek Yolu'ndan Elma Çukuru köyüne vardı. Yürüyüş ekibi Maksem’de yürüyüşünü noktaladı.

'İPEK YOLU CANLANDIRILMALI'

Ülküm Eğitim Kooperatifi Sosyal Faaliyet Komisyonu Başkanı Kubilay Ekincioğlu yaptığı açıklamada, "Çin’den başlayıp Orta Asya’yı katederek Anadolu’ya ulaşan ve Bursa’dan geçen tarihi İpek Yolu’nun günümüz modern dünyasında da önemli bir sosyal ve ekonomik ağ oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Bursa’nın İpek Yolu bağlantısı kentin yüzlerce yıllık tarihi içinde Doğu ile Batı arasında hem sosyal hem de ekonomik anlamda köprü olmuştur. Yüzlerce yıllık İpek Yolu serüveninin bugün de canlandırılması, ilgili kentler ve ülkeler arasındaki sosyal ve ekonomik bağın güçlendirilmesi noktasında inşallah Bursa hazırdır." dedi.

Kooperatif Sosyal Faaliyetler Komisyonu olarak yıllardır kamuoyunun ilgisinden uzak kalan tarihi İpek Yolu'nun vatandaşlara tanıtılması için yürüyüşü gerçekleştirdiklerini anlatan Ekincioğlu, "Bu faaliyetimizin amacı çevremizde kalabilmiş doğal ve tarihi güzellikleri kamuoyunun bilgisine olabildiğince hızlı bir şekilde ulaştırmaktır. Mesela modernleşme, kentleşme, sanayileşme, zenginleşme, büyüme adına ne diyorsanız deyin, nasıl yapıldığını görün. Dağlar, denizler, göller, nehirler Bursamızın içinde etrafında ne kadar doğal yaşam kaynağı varsa oyuluyor, yok ediliyor maalesef sahip çıkılmıyor. Bu sebeple tarihi İpek Yolu koruma altına alınmalıdır. Hiçbir şey doğamızdan, tarihimizden kıymetli değildir." şeklinde konuştu.