Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'usulsüz taltif' iddiası ile başlatılan operasyonda tutuklanan 3 polis memuru Muhammet Hamarat, Eray Kılıçarslan ve İsmail Çiçekçi tahliye kararının ardından Sincan Cezaevi'nden çıktı.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bugün verilen kararla tutuklanan 3 emniyet mensubunu serbest bıraktı. Serbest bırakılan emniyet mensupları cezaevinden çıktı. Cezaevi çıkışında bekleyen aileler sevinç gözyaşları döktü. Araçlarına binen emniyet mensubu ve aileleri olay yerinden ayrıldı.

“ADALET MEKANİZMASI İHTAYAÇ DUYDUĞUNDA KULLANILACAK TORNAVİDA, PENSE DEĞİLDİR”

Emniyet mensuplarının avukatı Murat Araç, tahliye kararı sonrasında Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Araç, "Geldiğimiz noktada 3 polis serbest bırakılmıştır. Geçen hafta verilen tutukluk kararı zaten geçen haftada dile getirdiğimiz üzere tamamen konunun yanlış anlaşılması ve doğru değerlendirilmemesi üzerine verilen aslında bazı basında yansıtıldığı gibi haram taltif gibi başlıklarda yansıtıldığı gibi zanlı hakkındaki verilen tutuklama kararı değildi aslında. Bir haftadır devam eden bunca baskılar şükürler olsun arkadaşlarımız serbest bırakıldı. İnanıyoruz ki bu aşamadan sonra da zaten hiçbir şey olmayan herhangi bir suç unsurunun olmadığı somut olan hiçbir şeyin de olmadığı bir dosyada kovuşturmaya karar da verilecektir. Zira ilk günlerde akladığımız üzere emniyet camiasının neredeyse yüzde 91 taltif almışken sadece amirlerinin hazırlamanın istedikleri listeyi iki devlet memurunun tutuklu olduğunu düşünmek adaletle adalet anlayışla çok örtüşmüyor. Şunu söylemek istiyorum adalet mekanizması bir gün ihtiyaç duyulduğunda kullanılacak pense gibi tornavida gibi bir araç gereç değildir. Vicdanlar yaralanmıştır. Adalet yara almıştır. Umarım bundan sonra müsaade edilmez diyorum. Serbest bırakılmasına gerekçe olarak aslında tutuklanırken de somut olmayan bir gerekçe vardı. Kaçma şüphesi ve suç işleme şüphesi üzerinde durularak bir karar verilmişti. Bugünkü tahliye kararında ise delilleri karartma ve kaçma şüphelerinin olmadığı gibi suç işleme şüphesinin de olmadığı yani tutuklama gerekçeleri uygun görülmeyerek tahliye kararı çıkmıştır. Umut ediyoruz ki bu dosyadan bir şey çıkmayacaktır.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘usulsüz taltif’ iddiasıyla gözaltına alınan 14 polis, savcılığa verdiği ifadelerin ardından mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye çıkan 14 polis hakkında kararını açıklayan hakim, 11 emniyet mensubu hakkında istenen adli kontrol şartını kaldırarak serbest bırakmıştı. Ayrıca mahkeme, 3 emniyet mensubunun tutuklanma kararı vermişti.