Ahmet Davutoğlu, konuşmasına Türkiye tarihine dayanan efsane sözlerle selam göndererek başladı.

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;


"Gazi Mustafa Kemal'e selam olsun. Tüm şühedaya selam olsun. Ve mekana selam olsun. AK Parti'yi kuran lider ve halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun. Tüm AK Parti teşkilatımıza selam olsun. Cumhurbaşkanımıza destek veren tüm kardeşlerimize selam olsun.

AK PARTİ MİLLETİN TA KENDİSİDİR


Aslında sadece şu anlık şunu anlatmak istedim, AK Parti dönemsel bir parti değildir. AK Parti, milletin ta kendisidir. Sayın Cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, sayın Cumhurbaşkanımızın az önce dediği gibi bu bir veda değil. AK Parti bizim için şeref meselesidir.

YENİ TÜRKİYE'NİN AREFESİNDEYİZ


Sayın Cumhurbaşkanımız, biz size bütün millet adına teşekkür borçluyuz.Yeni bir Türkiye'nin yeni bir yürüyüşün arefesindeyiz. Yeni Türkiye'nin psikolojik altyapısı özgüvendir. Son 12 yılda kazanılan özgüvenimizi 2013'te hedef aldılar.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK ARADIĞINIZ ADAM BENİM DEDİ


Bir vatandaş 10 yaşındaki çocuğunu benimle tanıştırdı. Bende çocuğa "Çabuk büyü bize adam lazım" dedim. 10 yaşındaki çocuk, "Sayın bakanım aradığınız adam benim." dedi.

İKİNCİ ÖNEMLİ ALAN: ÇÖZÜM SÜRECİ


Yeni Türkiye'nin ikinci önemli alanı çözüm sürecidir. Ak Parti iktidarlarının en büyük başarısı milleti tek bir güç haline getirmesidir.

ÖZGÜRLÜKLER AK PARTİ'NİN TEMİNATI ALTINDADIR


Yeni Türkiye'nin üçünü önemli alanı Siyasi'dir. Türkiye'de basın, girişim, düşünce, inanç özgürlüğü Ak Parti'nin  teminatı altındadır. Ama her özgürlüğün bir sorumluluğu vardır.Biz özgürlüklerimizi yeni bir ahlaki formasyon ile buluşturacağız.

3 Y İLE MÜCADELE SÖZÜ


3Y ile mücadele vereceğimize söz verdik: Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk. Siyasi özgürlükler açısından bakınız. Ülkenin en büyük iktidar partisi 2007'de kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmişti.

AK PARTİ'NİN EN BÜYÜK DEVRİMİ: MİLLİ İRADE


Hiç kimse ümitlendirmesinler, heveslenmesinler, sandığı millet iradesinden alınmasına hiç bir zaman izin vermeyeceğiz. Ak Parti iktidarının en büyük devrimi milli irade devrimidir. Özgürlükçü bir demokrasi için yeni bir anayasa ihtiyacımız var.

SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI İLE SEÇİLMİŞ BAŞBAKAN EL ELE


Seçilmiş Cumhurbaşkanı ile seçilmiş Başbakan el ele omuz omuza Yeni Türkiye'yi inşaa edecek.

PARALEL YAPI FETRET DEVRİ ARZU EDEN BİR YAPIDIR


Paralel devlet yapısı Türkiye'de fetret devri arzu eden bir yapıdır. Kasetler üzerinden şantaj yapmak açıkca ihanettir. Bürokraside aranacak tek nitelik ehliyetttir, likayettir. Bunlar teer döıkmeden devleti ele geçirmek isteyen zihniyettir. Gidicekler milletten destek isteyecekler.

O ELİ KIRARIZ


Bizim için siyaset erdem ve ahlak taşır. Musalla taşına kadar sürecek olan bir birlikteliğin adıdır AK Parti. Biz bir vefa ve sadakat hareketiyiz. Milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz de olsa kırarız.  Adaletin olmadığı devletin yaşaması mümkün değil.

YARGI VİCDANINI KAYBETMİŞSE...


12 Eylül yargısını hatırlayın. Eğer yargı vizdanını kaybetmişse, eğer yargı adalet dairesinin dışına çıkmışsa ülke için yanlış yolların önünü açar.
İş adamları, sanatçılar, bakanlar dinlendi. Hedef bu geçmişte yaşadıklarımız darbe benzeri yargıdan yeniden kurmaktı.

HSYK SEÇİMLERİ


HSYK seçimi mesleki bir eçimdir. Sanki cumhurbaşkanlığı seçiminden daha önemli gibi yansıtıyorlar. hiç bir güç milletin iradesini açamaz. 12 Ekim HSYK seçimlerine olması gerekenden fazla bir önem aknedilmemelidir. Yargının bağımsızlığı bizim için esastır.

"O DÖNEMİN BAŞBAKANI" DİYEBİLİYORSA..


Sadece yasmaya ve yürümeye olan bağımsızlığı değildir. Bir yargı mensubu "O dönemin Başbakanı" yazabiliyorsa 27 Mayıs yargısıdır. Ama 27 Mayıs yargısını Türkiye'de bir daha hiç kimse göremeyecektir. Milli iradenin üzerine hiç bir vesayetin olmadığı yeni bir Türkiye inşaa edeceğiz.

İSTANBUL BİR SEMBOLDÜR


Büyük bir kültürel yeni uyanışın arkasındayız. Şehirlerimizin kadim karakterini muhafaza edeceğiz. Modern mimariyi kabul edeceğiz, kadim tarihi birikimize tehlike ettiğinde ona mani oalcağız. Onun için İstanbul bir semboldür.

EN BÜYÜK EKONOMİK SIÇRAMAYI YAŞADIK


Ak Parti dönemlerinde birinci büyük ekonomik sıçramayı yaşadık. Rastonel ekonomik politika, ülkenin ihtiyaçlarına cebap veren politikadır.İkinci ekonomik sıçramanın eşiğindeyiz. İnsan kaynağını ve katma değeri artırmak zorundayız.

DIŞ POLİTİKAMIZ ANKARA MERKEZLİ OLACAKTIR


Dış politikamız Ankara merkezli olacaktır. Dış politikamız çok boyutlu olmaya devam edecek. Türkiye'nin AB hedefi stratejiktir ve kararlılıkla yürüyecek. Şu anda 22 dış temsilcilik ile Dünya'da en fazla temsil edilen 7.büyük ülkeyiz. Suriyelileri, Balkanlardaki, Kafkasları, Orta Asya'yı yalnız bırakmayacağız. Bizim görevimiz ayağa kalkmaktır, ayağa kalkan bu milleti bir daha asla kimse geriye götüremeyecektir. Ak Parti'nin hedefi yeni bir dünya düzeni içerisinde adaleti ikame etmektir. Allah'a emanet olunuz."

Kaynak: ESH