Diriliş Postası’nın 3 gün önce yazdığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki FETÖ katliamının tetikçisi Volkan Bayar’ın usulsüz bir şekilde öğretim görevlisi olduğuna ilişkin şikâyet bulunduğu ancak 9 ay boyunca hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Diriliş Postası'nda konuya ilişkin Neşat Ergül imzalı şu haber yer aldı;

Gazetemizde 10 Nisan’da Sabri İşbilen imzasıyla çıkan “Katliamın üç boyutlu şifresi “haberinde, Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyeni katleden Volkan Bayar’ın, FETÖ bağlantısı ve usulsüz öğretim görevlisi olduğu anlatılmıştı. Bayar, 2006 yılında girdiği Yabancı Dil Sınavı’ndan 21 puan alırken, ALES’te ise FETÖ’nün yardımıyla derece yaparak, 2009 yılında FETÖ’nün en güçlü olduğu yerlerin başında gelen Denver Üniversitesi’ne şaibeli şekilde MEB bursuyla girdi.

Söz konusu üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Bayar, daha sonra başladığı doktora eğitiminde başarısız oldu. Yönetmeliklere göre, bu şartlarda Türkiye’de eğitim görevlisi ya da doktora öğrencisi olmaması gereken Bayar, önce Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne yerleştirildi, oradan da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne nakledildi.

9 AY ÖNCE YÖK’E BİLDİRİLMİŞ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan “silahlı saldırı” olayını görüşmek üzere yapılan toplantının ardından açıklama yaptı.

Osmangazi Üniversitesi’ndeki olaydan önce saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili YÖK’e intikal eden şikâyetlerin ilgili üniversiteye gecikmeden bildirildiğini anlatan Saraç, şunları söyledi:

“Saldırgan Volkan Bayar’ın müfteri olduğuna, kendilerine iftira attığına ilişkin kurulumuza ulaşan iki, kamuya girişinin usulsüz olduğuna dair bir şikâyet başvurusu bulunmaktadır. İftiraya ilişkin iki şikâyetten biri 30 Ocak 2018, diğeri ise 1 Şubat 2018 tarihinde kurulumuza ulaşmış ve her iki şikâyet başvurusu da geciktirilmeksizin 8 Şubat 2018 tarihinde gereği yapılmak üzere üniversite rektörlüğüne gönderilmiştir. Kamuya girişinin usulsüz olduğuna ilişkin yapılan şikâyet başvurusu ise 14 Temmuz 2017’de Kurulumuza ulaşmış ve 1 Ağustos 2017’de üniversitesine sevk edilmiştir.”

ŞİKÂYET SÜMEN ALTI MI EDİLDİ?

Bu açıklamaya göre, FETÖ’cü katilin hem örgütle irtibatlı olduğu hem de usulsüz bir şekilde öğretim görevlisi olarak işine devam ettiği itiraf edildi.

Şikâyetin 14 Temmuz’da YÖK’e bildirildiği ve 1 Ağustos’ta da üniversite rektörlüğüne iletildiğine göre, katil Volkan Bayar’a ilişkin ilk şikâyetin başlangıcından bugüne kadar 273 gün boyunca işlem yapılmadığı anlaşıldı. YÖK ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin bu süre içerisindeki duyarsızlığı hantallık mı, ihanet mi?