Akit muhabirinin tutukluluğuna ilişkin verilen Harun Sekmen imzalı tepki, Akit'te şöyle yer aldı;

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristleri aklayan, sosyal medya hesaplarından “katil devlet” propagandası yapan Ahmet Şık ile teröre yardım ve yataklıktan tutuklanan Murat Sabuncu serbest bırakılırken, Bor Eski Kaymakamı Muammer Balcı’nın, devlet memuruna yakışmayacak görüntülerini gazetemize servis eden Suna’nın halen tutuklu olması tepkilere sebeb oldu. 

HAİNLERDEN DAHA MI TEHLİKELİ?

Konuyla ilgili gazetemize konuşan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, şunları söyledi: “Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin terör örgütlerine basın yoluyla yardım ettikleri ayan beyan ortadayken böyle bir kararın alınabilmesi mahalle baskısına güzel bir örnek. Dursun Suna ne terör örgütleriyle ne de bir başka suç şebekesiyle işbirliği yapmamıştır. Suna vatan hainlerinden daha mı tehlikelidir? Sadece kamu görevi yapan bir kaymakamın ahlak kurallarına herkesten daha çok uyması gerektiğini savunmuştur. Kaymakam, İçişleri Bakanlığı tarafından suçlu bulunmuştur. Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyesi Dursun Suna arkadaşımızın bir an önce tahliye edilmesini bekliyoruz.”

HUKUKA AYKIRI BİR DURUM

Avukat Ali Osman Bağırgan ise şunları ifade etti: “Dursun Suna’nın tek suçu gazetecilik faaliyeti yapmak. Oysa, Murat Sabuncu ve Şık’ın tutuklanma nedeni teröre yardım ve yataklık. Gazetecilik mesleğini kendisine zırh edinenler devletimiz aleyhinde her türlü kirli propagandayı yürütüyor. Devletimizin ve hükümetimizin tökezlemesi için her türlü kirli komplonun içinde olanlar serbest bırakılıyor. Bu kabul edilemez. Oysa tam tersi bir durum olması gerekirdi. Dursun Suna devleti ve hükümeti aleyhine en ufak bir faaliyette bulunmamış. Tek suçu gazetecilik yapmak olan Suna bir an önce tahliye edilmelidir.”