MHP’den atıldıktan sonra ülkücü camiayı bölme adımı atarak İP’i kuran Meral Akşener’in FETÖ ile kurduğu ilişkiye dair çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, İP Lideri Meral Akşener’in, Fetullah Gülen’in sağ kolu vazifesindeki Abdullah Aymaz ve örgüt mensubiyeti nedeniyle görevinden atılan diplomat Murat Sönmez ile irtibatlı olduğunu, düzenli olarak bir araya geldiklerini söyledi. Akgündüz, “Meral Akşener FETÖ’nün siyasi muhbiridir” dedi.

İSTANBUL’DA GÖRÜŞÜYORLARDI

MHP’den ayrılma sürecinde slogan haline getirdiği “Yurtta Sulh” söylemi 15 Temmuz cuntacılarının oluşturduğu darbe konseyine isim olarak verilen, 15 Temmuz öncesinde “15’inden sonra işler değişecek” diyen Meral Akşener’in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile olan bağlantısı tartışılmaya devam ediyor. Gazetemiz Akit’e konuşan Hollanda-Rotterdam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz, Meral Akşener’in FETÖ bağlantılarına ilişkin çok konuşulacak iddialarda bulundu. Meral Akşener’in, FETÖ’nün siyasetteki muhbiri olduğunu söyleyen Akgündüz, örgütün tepe yöneticileriyle Akşener’in ev buluşmaları yaptığını gündeme taşıdı. Akgündüz, “Meral Akşener FETÖ’nün siyasetteki muhbiriydi. Akşener, Abdullah Aymaz ile ortalama her 15 günde bir buluşurlardı. Abdullah Aymaz FETÖ’nün üst düzey ismidir. Zaman gazetesinde de yazarlık yapıyordu. Akşener ile Aymaz’ın yaptığı görüşmeler İstanbul’da gerçekleşirdi.” diye konuştu.

GÜLEN’İN ŞÖFÖRÜ OLAN DİPLOMAT DA GÖRÜŞMEDE

Akşener’in FETÖ’cü Abdullah Aymaz ile görüşmesine bir diplomatın da eşlik ettiğini açıklayan Akgündüz, “Akşener-Aymaz buluşmalarında Murat Sönmez de yer alırdı. Bu buluşmalar Murat Sönmez’in veyahutta Aymaz’ın eniştesinin evinde gerçekleşirdi. Gabon İstanbul Fahri Konsolosu’ydu. Yıllar boyunca bu görevde bulundu. Bu adam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ticari temaslarda bulunduğu bazı yurt dışı seyahatlerinde de yer alıyordu. Aynı zamanda Murat Sönmez, ABD’de Fetullah Gülen’in bir yıl şöförlüğünü de yapmıştır. Bu Murat Sönmez günümüzde hâlâ dışarıdadır, serbesttir. Ona henüz dokunan olmadı.” şeklinde konuştu. Murat Sönmez ile Abdullah Aymaz’ın dostluğunun, Sönmez’in Akşener ile olan yakınlığından kaynaklandığına vurgu yapan Akgündüz, “Akşener ve FETÖ hususunda hem Abdullah Aymaz hem de Murat Sönmez kilit isimdir.” dedi.

HANGİ BİLGİLERİ TAŞIDILAR?

Akşener’in FETÖ’cü Aymaz ve Sönmez ile yaptığı gizli görüşmelerin zamanlarına da değinen Ahmet Akgündüz şunları söyledi: “15-20 yıl boyunca belki de daha fazla süre devam etti bu görüşmeler. Bazen ayda bir, bazen iki ayda bir, bazen de 15 günde bir buluşurlardı. 15 Temmuz’dan sonra görüşme olmuş mudur bilmiyorum ama bu temasların hala devam ettiği kanaatindeyim. Bunlar FETÖ’nün bir numaralı adamları. FETÖ ile işbirliği içerisinde, devamlı bilgi götüren adamlar. Akşener ile görüşmelerinin sonrasında hangi bilgileri götürdüklerinin devlet tarafından ortaya çıkarılması lazım.”

Aymaz darbenin şifrelerini vermişti

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün, Akşener’in gizli görüşme yaptığını gündeme getirdiği Abdullah Aymaz, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe kalkışmasının şifrelerini Zaman gazetesinde vermişti. Aymaz, 29 Şubat 2016 tarihli “Nevbahar mesajı” başlıklı yazısında; 12 Eylül darbesinden önce Fetullah Gülen’in Sızıntı dergisinde yayınlanan yazısından “Kışladaki defneden haber alıyoruz” ifadesinin geçtiği bölümü de paylaşarak, “Şimdi 36 sene sonra, diyorum ki: Yusuflara müjdeler olsun!” ifadelerini kullanmıştı. Akşener’in görüştüğü bir diğer isim olan Murat Sönmez ise FETÖ bağlantısı gerekçesiyle 2015 yılında Gabon İstanbul Fahri Konsolosluğu görevinden Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla uzaklaştırılmıştı.

Kaynak: Yeni Akit (Faruk Arslan)