İstanbul'un fethi münasebetiyle yapılan etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Şekercihan Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde fethin yıldönümüne ilişkin yapılan ve fethin sembolü olarak ele alınan Ayasofya, coşkulu katılımla gündemde önemli yer tutmuştu. Şimdi ise 1 milyon Müslüman'ın namaz için buluşmasını hedefleyen Anadolu Gençlik Derneği 28 Mayıs'ta büyük bir buluşma organize ediyor.

1 MİLYON KİŞİ İLE AYASOFYA'DA SABAH NAMAZI

Anadolu Gençlik Derneği'nin İstanbul Şubesi kordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlik için sayılı günler kaldı. Müslümanların Ayasofya camine akın edeceği 28 Mayıs 2016 sabah namazında 1 milyon kişinin Ayasofya'ya gelerek namaza iştirak etmesi bekleniyor. Namaz için buluşacak cemaatin saat 04:00'de Ayasofya'da hazır bulunması bekleniyor.

Geçtiğimiz senelerde de düzenlenen benzer Ayasofya namaz organizasyonları büyük ilgi görmüştü. Ancak bu sene yapılacak etkinliğin daha büyük yankı uyandırması bekleniyor. Ayasofya'da sabah namazı için buluşacak olan Müslümanlar, ikinci manevi fethin sembolü olarak gördükleri Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasına dua niteliği de taşıyor.



Kaynak: Beyaz Gündem