MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Antalya'da partisinin toplantısında konuştu. Bahçeli AK Parti ile yapılan ittifakı eleştirenlere sert bir cevap verdi. İşte o sözler; 

MİLLİ BEKAMIZIN KORUNMASI İÇİN

"Milli bekamızın olağanüstü risk ve tehdit altında olduğu bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. evresine geçmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin kurum ve kurumlarıyla gerçekleşmesi, kökleşmesi, tam anlamıyla oturması amacıyla 2019'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi açıkladık. Siyasi akıl bunu gerektiriyordu. Ülkenin gerçekleri buna işaret ediyordu. Milli bekamızın korunması için böylesi bir uzlaşmada buluşmak gerekiyordu. Yaptığımız da budur. MHP milletin gönlündedir."

Öte yandan Bahçeli'nin sözlerinin hedefinde CHP'nin Afrin olaylarına yaklaşmı vardı. Bahçeli şunları söyledi;

NEYİ DOĞRU BULUYORSUN KILIÇDAROĞLU?

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afrin'in içine girilmesini doğru bulmuyormuş. Peki sen neyi doğru buluyor, neyi doğru görüyorsun Sayın Kılıçdaroğlu? ABD'li askerler YPG'li katillerle Menbiç kırsalında beraber nöbet tutuyorlar haberin var mı? ABD'nin Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı sürdürdüğü operasyonların en üst düzey sorumlusu olan bir general bozuntusu, YPG'lilere kahraman diyor, Türkiye'ye yanlış hesap içinde diyerek parmak sallıyor, hiç duydun mu? Afrin'e girmeyin demek, PKK/PYD/YPG'yi arkalamak, kollamak, terör örgütlerine el sallamaktır."

"Bu tarihi gaflet, Atatürk'ün kemiklerini sızlatmak, ruhunu muazzep kılmak değil midir? 'Afrin'e girmeyin' diyorsun, hadi yarın birileri de çıkıp Hatay'dan, Kilis'ten çıkın derse ne yapacaksın, nereye kaçacaksın, neye sarılacaksın Sayın Kılıçdaroğlu? Terör örgütleri bu kadar mı gözünüzü boyadı, bu kadar mı aklınızı başınızdan aldı? Bu ülkede anamuhalefet partisinin milli güvenliğimizi köstekleme çabası, jeopolitik arıza vermesi felakettir, aslında başlı başına güvenlik sorunudur."