Başbakan: CHP millete güvenmiyor

Yıldırım, 16 Nisan tarihinin yeni bir milat olacağını belirterek, “16 Nisan ile birlikte Türkiye aydınlık yarınlara yelken açacaktır. Biz inanıyoruz siz inanıyorsunuz o halde başaracağız” dedi.

GÜNDEM 23.03.2017, 12:46
Başbakan: CHP millete güvenmiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’da partisinin düzenlediği ‘Vefa Buluşması’ programında konuştu. Yıldırım, 16 Nisan tarihinin yeni bir milat olacağını belirterek, “16 Nisan ile birlikte Türkiye aydınlık yarınlara yelken açacaktır. Biz inanıyoruz siz inanıyorsunuz o halde başaracağız” dedi.

Elazığ’da özel bir restoranda partililerle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumunun Türkiye’nin önünü açacak önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. AK Parti hükümetleri tarafından yapılan hizmetlerden bahseden Yıldırım, bu hizmetlerin daha çok devam etmesi için partililerin kapı kapı dolaşarak yeni sistemi herkese anlatması gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Milletin kararlılığını açık bir şekilde ortaya koyacak gün yaklaşıyor. 16 Nisan Türkiye’nin yeni bir miladı olacak. 16 Nisan ile birlikte Türkiye aydınlık yarınlara yelken açacaktır. Biz inanıyoruz siz inanıyorsunuz o halde başaracağız. Bizim bu millete olan sevgimizi anlamayanlar varsın konuşsunlar bu muhabbet bitmez. Bizler koltuklara, makamlara değil, milletin gönlünün rızasına talibiz. Milletin gönlünün rızasından başka hiçbir şerefli makam yoktur. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması ve bunun bahtiyarlığı bize yeter. Sıkıntılarla devam eden kayıp yıllar devam etsin istemiyoruz. Bu ülke bir uçtan bir uca imar edildi. 15 yıl bunun ispatıdır. Bunun en yakın şahidi Elazığ’dır. Elazığ’da havalimanının halini biliyorsunuz. Çevre yolu diye bir şey yoktu. Bingöl’e, Diyarbakır’a, Malatya’ya bölünmüş yol yoktu. Allah’a şükür Elazığ’ın yollarını da yaptık, yolları böldük hayatları birleştirdik. Herkes bilmelidir ki Elazığ buradan diyor ki yolları böleriz ama Türkiye’ye böldürtmeyiz. Amacımız insanımızın yüzü gülsün, gönlü şenlensin, ocağı aydınlansın onun dışında hiçbir muradımız, beklentimiz yok. Bizim kitabımızda yılmak yok, yorulmak, durmak yok, şartlar ne olursa olsun yola devam, değişime devam var. Her şey Türkiye için, söylememiz de işte bu nedenle. Demokrasinin ayaklar altına alındığı bir dönemde bu hareket bütün insani değerleri savunmak için yola çıktı. Bizim rotamızı aziz Türk milleti belirledi. AK Parti’de emeklilik yok, AK Parti’de eski yeni yok, ilk günkü heyecanla hepimiz millete hizmet yolunda tam kadro çalışıyoruz. Birlikteliği sağlayan AK Parti’nin siyaset anlayışıdır. AK Parti Türkiye’dir, Türkiye AK Parti’dir. Eğer biz küçük düşünseydik, bir zümrenin, bölgenin partisi olurduk. Oysa AK Parti hareketi bugün Türkiye’nin tamamına hitap ediyor. Bizim özelliğimiz Türkiye’nin tamamını kuşatmamız, hizmette bölge ayrımı yapmamamızdır. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz. Küçük düşünen bizim hareketimiz içinde olamaz. AK Parti davası 80 milyon vatan evladının hukukunu koruma davasıdır. AK Parti’nin kurucu değeri Türkiye’nin birliği beraberliği kardeşliğidir. AK Parti Türkiye’nin birliğinin teminatıdır. 15 yıldır hep beraber gönül gönüle, omuz omuza, kadınımızla, gençlerimizle, ana kadememizle durmadan, yılmadan çalıştık bu günlere geldik. Çalışmamızın karşılığını bu millet takdir etti bizi bu güne getirdi” diye konuştu.

“CHP millete güvenmiyor”

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’ye yüklendi. Yıldırım, “Tarihi bir değişimin arefesindeyiz. 16 Nisan Türkiye için bir milat. Anayasa değişikliği ile yeni bir döneme giriyoruz. Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün siyasi liderler bu anayasadan şikayet etti. 1 Kasım seçimleri öncesi ana muhalefet partisi başkanı Kılıçdaroğlu da yeni bir anayasanın olması gerektiğini meydanlarda söyledi ama seçim geçti bilindik CHP unutkanlığı devreye girdi. Biz millete söz verdik, sözümüzün de arkasında olduğumuzu gösteriyoruz. Aldatan olmayacağız, aldanan da olmayacağız. Hazırlığımızı yaptık, bütün partileri bu çalışmaya davet ettik. Sadece MHP ile değil, CHP ile de bir araya geldik. Onlara siz de bir teklif getirin dedik. Milletin önüne götürelim dedik. Kararı millet versin dedik. Ancak buna yanaşmadılar. Çünkü millete güvenmiyorlar. Bunlar hiçbir zaman millete güvenerek yol yürümemişlerdir. Onun için Türkiye’de CHP millet iradesi ile iktidar olmayı değil, karambollerden kendine iş çıkarmayı seçmiştir. MHP ile birlikte bu teklifi yaptık ve meclise getirdik. Milletin önüne getirmeye gerekecek oylamalar yapıldı ve 339 oyla anayasa değişiklik teklifi kabul edildi. Şimdi artık söz de, karar da milletindir, iş bizden çıktı, bundan sonra son sözü millet söyleyecek. Millet CHP’nin geçmişini bilir, milletin elinde bunların kabarık delilleri var” ifadelerini kullandı.

“CHP yalan makinesine döndü”

CHP’nin adeta bir yalan makinesine döndüğünü, Erzurumlu Teyo pehlivanın ünvanını elinden aldıklarını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Şimdi her gün bir yalan, yalanın biri bir para, CHP artık yalan makinesine döndü. Erzurumlu Teyo pehlivan duysa vallahi bunları pataklar. Onun unvanını da aldılar. Efendim tek adamlık olacakmış, bir gecede Türkiye’de bütün memurlar sözleşmeli olacak, neler, neler, neler. Değerli kardeşlerim biz bunların yalanlarına cevap vermek zorunda değiliz. Söyledikleri yalanda boğuluyorlar. Millet karşısında gülünç duruma düşüyorlar. Dün akşam çıkmış yine diyor ki efendim 18 yaşında seçilme hakkı veriyorlar ne gerek var. Her şey oldu da 18 yaşında seçilme hakkı mı kaldı diyor. Amacı gençlere alan açmak değil, amacı gençler üzerinden istismar yapmaktır. Kılıçdaroğlu diyor ki 18 yaş uygulamasını getirdiniz çocuklarınıza askerlik yaptırmayacak, onlara kıyak emeklilik yaptıracaksınız hepsi iftira. 18 yaşındaki bir vekilin emekli olması için daha sonra en az 22 sene prim ödemesi gerekiyor, yetmez yaşı bekleyecek. Ama milletin gözüne baka baka bu yalanları söylüyor. Bilmesek biz bile inanacağız. O kadar ustalıkla bu yalanları söylüyor. Efendim askerlikten bunlar muaf olacak diyor. Be kardeşim 9 milyon insandan yarısı kadın yarısı erkek, kafasından kadınları silmiş, onlar da mı asker olacak. Bunlar klasik CHP siyaseti, bunlardan hayır gelmez. Hayır diye diye bu günlere geldi. Bunlar hayırcı, ne kadar güzel iş varsa bunlar hayır diyor. Şimdide hayır diyorlar geleneği bozmadılar. Ama milletimiz bunlara gereken cevabı verecek”.

“Rejim değil, hükümet sistemini değiştiriyoruz”

Başbakan Binali Yıldırım, rejim değil hükümet sistemini değiştirdiklerinin altını çizerek, “Efendim rejim değişiyor diyor, sen ne anlarsın rejimden, rejim 1923’te Kurtuluş Savaşı yaptı ecdadımız o iş bitti. Bugün demokrasimiz dünyanın standartlarının üzerine çıktı. Biz hükümet değişikliği yapıyoruz, yönetim sisteminde bir değişikliğe gidiyoruz. Neden giriyoruz durup dururken mi gidiyoruz. 2007 yılında AK Parti’nin cumhurbaşkanı seçmesine izin vermediler. AK Parti ne yaptı, millete gitti ve millet kararını vererek 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yaptı. Artık seçilmiş cumhurbaşkanı var. Yüzde 50 üzerinde oy almış ama siyasi sorumluluğu yok, cezai sorumluluğu yok. Yeni sistem hem yetki veriyor hem sorumluluk veriyor. Cumhurbaşkanını mevcut sistemle yargılama yok ama bizim getirdiğimiz bu sistemle cumhurbaşkanı yaptığı işlerden sorumlu. Mevcut sistemde sadece vatana ihanetten hakkında soruşturma başlatılıyor. Ama bu değişiklikle cumhurbaşkanı her konuda suçlanma, suç isnad edilebilir, hakkında suç duyurusunda bulunabilir. Bunu bile çarpıtmaya çalışıyorlar. Tabi bu konuları siz kapı kapı dolaşarak sıkılmadık el bırakmayacaksınız ve anlatacaksınız. Her tarafı dolaşacağız ve anlatacağız bunların ortaya koyduğu bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız. Ama bizim milletimiz basiretlidir Elazığ insanı basiretlidir. Elazığ Türkiye’nin teminatıdır. Birliğinin beraberliğinin teminatıdır. Bu partiyi birlikte kurduk bugünde ülkemizi daha fazla büyütmek zaman kayıplarını ortadan kaldırmak ve Türkiye’nin kalkınma hamlesini 2023 yılına giderken bu değişikliği yapmak istiyoruz. Bu değişimi gençlerimiz için, torunlarımız için, gelecek nesillerimiz için yapıyoruz. Kafamızda başka bir plan yok. Milletimizden saklayacak, gizleyeceğimiz hiçbir şey yok. Attığımız her adımın hesabını vereceğiz. Ne yaptıysak milletimiz için yapıyoruz. Daha kalkınmış bir Türkiye için yeni bir karara imza atacağız. Bize yakışan ülkemizin menfaatine olan neyse onu gerçekleştirmektir. Milletin basiretiyle doğruyu bulacağından hiç şüphemiz yok. Bu değişimi herkese anlatacağız. Türkiye’yi seven herkesin görevi budur. 16 Nisan’da inşallah bir kez daha başaracağız. Gün birlik beraberlik günüdür. Son söz milletindir, son karar milletindir. Türkiye kazanacak, millet kazanacak, durmak yok, yola devam” diye konuştu.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da programda birer konuşma yaparak bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Programa Nabi Avcı, Taner Yıldız, Ak parti Elazığ milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz ve partililer katıldı.

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü