Bebeğinizin Sağlığı İçin Sağlıklı Kıyafetler Tercih Edin

Tüm anne babalar, henüz hamileliğin başında doğacak çocukları için kıyafetler almaya, hatta anne kendi elleriyle bir şeyler örmeye başlar. Aile büyükleri hediye olarak kıyafet getirir. Kadın aile büyükleri hırkalar, kazaklar vb. örer. Bebek kıyafetlerinde, sayıca fazla olmaları çok bir anlam ifade etmez. Çünkü bebek, hızlı gelişimi ile bu kıyafetleri bir ya da iki kez ancak giyebilecektir. Bebe giyim alışverişinde önemli olan, kıyafetlerin hangi malzemeden üretildiğidir. Günümüzde bir çok Çin malı kıyafet, kanserojen maddeler içermektedir. Bu tür kıyafetlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Pamuklu ürünler, her mevsimde güvenle tercih edilebilir kıyafetlerdir.

Ne Kadar Giydirmeli Bebe giyim

Sektöründe kıyafetin üretim tekniği, hammaddesi gibi bir çok özelliği satın almayı düşünen anne, babaların bilmesi gerekir. Satın alınan bu kıyafetlerin nasıl kullanılacağı da bebek sağlığı için son derece önemlidir. Bebek hangi mevsimde doğarsa doğsun giyinmenin önemi aynı derece önemlidir. Bebeği fazlaca giydirip, özellikle nefes almayan yapıdaki kıyafetler kullanmak, bebeğin hassas teninde pişik oluşmasına, kızarıklıklara neden olacaktır. Ayrıca bebeğinizin ruh halini de olumsuz etkileyecek ve huysuz, huzursuz, sık ağlayan bir bebeğiniz olacaktır. Aynı durumun tam tersi de zararlıdır. Bebeği çok az giydirmek, bebeğin üşümesine, henüz tam olarak gelişimini tamamlamamış ciğerlerine, bağışıklık sistemine zarar verecektir. Bebeğin tam gerektiği gibi giydirilmesini sağlamak çok hassas bir dengedir. Ancak, bunu başarmak, bebeğinizin sağlığı için büyük önem taşır. Bebeğinizi kıyafetleriyle ne terletin, ne de üşümesine izin verin.

Yıkayın Ve Ütüleyin Bebe giyim alışverişinizi doğru tercihlerle, doğru biçimde yapmış olabilirsiniz. Ancak, bu kıyafetlerin nasıl kullanılacağı da bebeğinizin sağlığı açısından önemlidir. Bebeğiniz için satın aldığınız tüm ürünleri, bebeğinize giydirmeden önce mutlaka kullanma talimatlarına uygun biçimde yıkayın. Bazı ürünler çok sıcak suda yıkanmazlar. Yıkamada kullanılacak deterjan, yumuşatıcı gibi ürünlerin de bebek için üretilen malzemeler olmasına dikkat edin. Yıkamak, elbette ki kıyafetin hijyeni için önemlidir. Ancak yine de tüm bebek kıyafetlerini, bol buhar kullanarak, ütülemek hijyen tesisine katkı sağlayacaktır. Unutmayın, aldığınız hiç bir kıyafeti, uygun ortamlarda uygun malzemelerle yıkayıp, ütülemeden asla bebeğinize giydirmeyin.