Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından edilen davet sonrasında Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek görüşme yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşemesini tamamlayan Arınç, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Gelen sorulara yanıt verdi, işte detaylar;

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Sayın Cumhurbaşkanımız davet etti. Güzel, olumlu bir görüşmemiz oldu. Kendisiyle güncel konular üzerinde de parti üzerinde de konuşmalarımız oldu. Kendilerine de başarılar diledim. Faydalı bir görüşme oldu bu görüşmelerimiz devam edecek.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Ben 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettim. Ne 7 Haziran’da ne Kasım’da aday olmadım. Bu düşüncem devam ediyor. Ben Meclis Başkanlığına kadar 20 yıl süren vekilliğe kadar siyasetin her kademesinde bulundum.

Kendi irademle, isteyerek aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak değilim. Bana kimse teklifte de bulunmadı. Bunu hiç düşünmüyorum. Bu üzerinde düşünecek bir durum değil. Bu ülke için yapılacak çok önemli hizmetler olacağına inanıyorum.

ABDULLAH GÜL MESELESİNİ KONUŞTULAR

Her konuyu görüştük ama bu konuda açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Çok özel konuşmalarımızı şimdilik mahremimizde tutuyoruz. Başbaşa görüştük.

BEN İYİ BİR AK PARTLİYİM

Kendilerine (Cumhurbaşkanı'na) başarılar diledim. Ben bir AK Partiliyim. Partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptığı bizi her ne kadar üzse de ben AK Parti’nin ülkeye çok büyük hizmet ettiğine inanıyorum.

Başka bir partiyle ilgili olumlu kanaatimi de ortaya koymam. Ben ne AK Parti ne onun genel başkanına zarar verecek hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Partiliyim.

MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİ...

Milli görüş çizgisinde siyaset yapmış bir insanım. Bizim edindiğimiz bütün terbiye bize davamıza sahip çıkmayı gerektirir. Daha seçimlere çok var. Bu konuda kanaatimizi inşallah açıklama fırsatı da buluruz.