15 Temmuz Gazisi Erol Bulut, 'CHP’lilerin 17 kez HDP’li Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettiğini kendileri ise tek bir kez bile ziyaret etmediklerini hatırlatarak, “Hangi yüzle bizden oy isteyecekler'' dedi.

Gaziler Platformu Başkanı ve 15 Temmuz Gazisi Erol Bulut, ilginin azaldığı 15 Temmuz davalarına ilişkin ''FETÖ'cüler mahkeme salonlarında tiyatro oynuyor. Bu davalara sahip çıkalım. Yarın FETÖ gider ÇETÖ gelir. Gelmemesi için bunların umutlarını kurutmalıyız'' dedi.
Bulut, 15 Temmuz davalarına ilişkin “FETÖ’cü hainler mahkeme salonlarında tiyatro oynuyor, bize caka satıyorlar. Bu bizi yediğimiz kurşunlardan daha çok yaralıyor” dedi.  15 Temmuz sonrasında mahkemelerde tutulan nöbetlerin zamanla unutulduğunu söyleyen Bulut, “Belki burada devletimizin tayin ettiği yöneticilerimizin de kabahati var, şöyle ki kurumlarda çalışanlarına izin vermeleri lazım. Hatta izin vermeleri yeterli değil nöbet şeklinde orada çalışanların ulaşımlarını da sağlamaları lazım. Bu davalar sadece şehit yakınlarını, gazileri ve gazi yakınlarını ilgilendirmiyor ki. O gün sokağa çıkanlara, nöbet tutanlara çalıştığı kurumların ücret kemeden izin vermeleri gerekir ki o insanlar bu davaları takip edebilsinler. Hatta vatana borç olarak onlara bir araç da tahsis etmeleri lazım. Eğer araç tahsis edemiyorlarsa belediyelerden ya da bizden istesinler, biz kendilerine araç verebiliriz.  Yeter ki kendileri bir grup oluştursunlar, bir araç tahsisi yapıyoruz” dedi.

''İSLAM’IN UMUDUYUZ, SORUMLULUKLARIMIZ VAR''

Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü, “15 Temmuz olsaydı görev yapacak bir vatan kalmayacaktı, bu bir darbeden ziyade ülkeyi parçalama operasyonuydu, uyanalım ne çabuk unuttuk. Unutmayalım, duyarlı olalım. Birlik olmamız lazım dışarıda 72 millet bir olup açmış ağzını bizim düşmemizi bekliyor. Biz İslam’ın umuduyuz, farkında olmamız lazım çünkü bizim sorumluluklarımız var. Bu adamların arkasında dünya var, bizim bu kolları kesmemiz lazım. Yakalamışken bu yarayı kurutalım. Bu kadar uzatmanın bir anlamı yok, her şey ortada, adamlar mahkeme salonlarında tiyatro oynuyor bize caka satıyor. Bu durum ise bizi yediğimiz kurşunlardan daha çok yaralıyor” dedi.

DEMİRTAŞ’I ZİYARET EDEN CHP BİZE GELMEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hükümetin gazilere ilişkin çıkardığı 15 Temmuz’a has yargı muafiyeti kararını anayasa mahkemesine taşımasına da tepki gösteren Bulut, “Ana muhalefetin millete karşı olan bu davranışlarından artık vazgeçmesi lazım. Yönetim artık milletle oluyor, başka türlü olmaz zaten millet de artık başka türlüsüne izin vermez. Bu davalar da milletin davaları ve şehitler de milletin ta kendisi. Yüzyıllık CHP de bunlara sahip çıkıyor, CHP’liler 17 kez Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti ama bir kez olsun bizi ziyaret etmedi.  Nasıl olacak da hangi yüzle bizden oy isteyecekler” diye sordu.

Kaynak: Milat