Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD besili terör örgütü YPG başta olmak üzere bölgeyi kan gölüne çeviren terör örgütlerine karşı Afrin operasyonunu başlattı. Bu durum ABD, PKK ve ve uzantıları başta olmak üzere dünya çapında birçok kimseye rahatsızlık verdi.

Dünya çapında terör besiciliği yapan veya bizzat terörist olan grupların duyduğu rahatsızlıkla da sınırlı kalmadı. Türkiye'den de TSK'nın Afrin operasyonuna ilişkin hükumete yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor.

KURAN OKUYANA "ŞARLATAN" DEDİ

HDP, terör örgütü YPG'nin vurulmasından rahtsız olurken bu "rahatsızlık hastalığı" HDP ile de sınırlı kalmadı. Bir eleştiri de CHP kanadından geldi. CHP Belçika Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Balcı Kazcı paylaştığı mesajında “Şuan itibarıyla diyanet şarlatanı camide "fetih" suresini okuyor, müslüman müslümanı kırsın diye. Din bu demişti sevgili Turan Dursun” ifadelerini kullandı.




DİYANAET İŞLERİ TALiMATINI ŞARLATANLIK OLARAK GÖRDÜ

Öte yandan Fetih Suresi okuyan din görevlisine "şarlatan" diyen Kazıcı'nın "şarlatanlık" olarak nitelendirdiği Kuran-ı Kerim okuma talimatını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği biliniyor. Fetih suresi okumaları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından verilen talimatla tüm camilerde yoğun bir teveccühle gerçekleşiyor.

KILIÇDAROĞLU AFRİN OPERASYONU İÇİN BUNLARI DEDİ

Öte yandan Afrin operasyonuna CHP'nin Genel Başkanlık düzeyinde bakış açısını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kahraman ordumuza güvenimiz tam operasyona da desteğimiz tam. Bizim için önemli olan sınırlarımızın güvenliği. Hiçbir ülke kendi sınırlarında terör örgütünün yuvalanmasını istemez. Türkiye’nin sınırlarında terör örgütünün konuşlanması hepimizin tepki göstereceği bir olaydır. Türkiye’nin temaslar neticesinde hava sahasını kullanabilmesi çok önemlidir” ifadeleri ile açıklamıştı.

Kaynak: Beyaz Gündem