Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“STRATEJİK ORTAKSAN BİZİMLE BERABER YÜRÜYECEKSİN”

Konuşmasının devamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Afrin’le ilgili dün yaptığı ‘Kaygılıyız’ açıklamasına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? ‘Gelin burada bu terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz?” ifadelerini kullandı.

ABD’nin, terör örgütleriyle iş birliği yaparak DEAŞ’ı temizleyeceklerini kendilerine söylediğinde, ‘Yanlış yaparsınız, gelin bunu beraber yapalım’ dediğini ancak ABD’nin buna inanmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buyurun, şimdi PYD’sini, YPG’sini de, evet, bizim Mehmetçiğimiz, Özgür Suriye Ordumuz nasıl halletti işte orada. Bir taraftan Türkiye’ye ‘Siz bizim stratejik ortağımızsınız’ diyeceksiniz, ondan sonra gidip teröristlerle iş birliği yapacaksınız. İşte gerçek ortada, eğer bizimle stratejik ortaksan bize saygı duyacaksın ve bizimle beraber yürüyeceksin. Ve bizi aldatmaya kalktınız. Öyle bir öyle bir aldatmaca ki, hep söylüyorum, 5 bin tır, fazlası var azı yok, buraya silah soktunuz, 2 bin kargo buraya silah, mühimmat soktunuz. Biz sizden paramızla silah istedik, bize vermediniz; ama terör örgütüne ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verdiniz. Bu nasıl ortaklık, bu nasıl dayanışma?”

“ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLER UMUTLARINI 2019’A BAĞLAMIŞ DURUMDA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin desteği arkamızda olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle, biz bu saldırıların hepsinin de üstesinden geliriz. Türkiye’yi nasıl vesayetin pençesinden, FETÖ’nün tuzaklarından, bölücülerin senaryolarından kurtarmışsak, bundan sonrasını da, inşallah başaracağız. 2019 seçimleri, bu bakımdan çok önemlidir. Ülkemizin önünü kesmek, milletimizin zafer yürüyüşünü durdurmak isteyenler umutlarını 2019’a bağlamış durumdalar. Yeni yönetim sisteminin devreye girmesiyle, işlerinin daha da zorlaşacağını bilenler, tüm güçleriyle 2019’a asılıyor.”

Kendileri açısından 2019’un şifresinin, yenilenme ve tazelenme olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Bu ülkede Ana Muhalefet Partisi 15 yıldır aynı şeyleri söylediği için bir milim öteye geçememiştir, biz ise sürekli kendimizi yenilediğimiz için hep ileriye doğru gitmişiz. Dünya değişirken, Türkiye değişirken, milletimizin imkânları ve ihtiyaçları değişirken biz yerimizde sayarsak CHP’nin durumuna düşeriz” sözlerine yer verdi.