İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamar yapıyor.

MİLLETİM İSTİYOR SANANE!

Bu konuyla ilgili düşüncelerimi söyledim. Ben Hans'ın George'un ağzına bakarak karar vermem. Ben Hakk'a ve halka yönelerek cevabımı veririm. Halkım idam mı diyor, parlamentoya gelir. Parlamento idam diyorsa bana gelir ben de onaylarım, bunu açıkladım. Bunu açıkladım. Şimdi Avrupa Birliği'ndeki birileri, 'Niye Cumhurbaşkanım siz idam istiyorsunuz' diyor, sanane! Milli irade bunu istiyorsa, vekiller de bunu istiyorsa yasalara göre bunun geleceği yer Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı olarak ben de kararımı bu istikamette veririm. Çünkü benim 248 tane şehidim var." Bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar rahat. Biz dertliyiz dertli. Parlamento yakılıp yıkılacak. Binamız bombalanacak, Boğaz Köprüsü bombalanacak. 36 şehidimiz olacak. Utanmadan sıkılmadan böyle bir şey isteyemezsin diyecek.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÇANAK MI TUTTUNUZ!
Törende yaptığı konuşmada Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararını değerlendiren Erdoğan, "AP’nin son kararını gördünüz. Neymiş Türkiye’de olağanüstü hal varmış. Teröristlerin üzerine çok sert gidiliyormuş. Terör örgütleri ile ilişkileri olanlar görevlerinden alınıyormuş. Medyaya kısıtlama varmış. Vize serbestisinin 72 şartında 7’si yerine getirilmemiş. Gümrük Birliği görüşmelerine atıfta bulunarak bizi ekonomi ile tehdit ediyorlar. Silah veriyorlarmış da bundan sonra artık silah verilmemesi konusunda da karar alacaklarmış. Türkiye gibi topraklarında neredeyse her gün terör eylemi yapılan bir ülkeye ‘terörle mücadele etme’ demek, aslında dükkanı kapatıp git demektir. Terörle mücadele etmemek terör örgütlerine teslim olmaktır. Ey Avrupa Parlamentosu siz terör örgütlerine çanak mı tuttunuz, hayırlı olsun. Hani PKK terör örgütü olarak ilan edilmişti. Nasıl olur böyle bir karar alırsınız. Siz teröre yardım yataklık yaptığınızın farkında mısınız?" diye konuştu.

HADDİNİZİ BİLİN!
Fransa'da sürekli uzatılan olağanüstü hale dikkat çeken Erdoğan, "Fransa bir kaç terör eylemi oldu diye uygulamaya olağanüstü hali sürekli uzattı. Siz Fransa için böyle bir karar aldınız mı? Önümüzdeki yıl yapılacak Fransa seçimleri sebebiyle olağanüstü hali yeniden uzatmayı düşünüyorlar. Türkiye yaşadığı darbe girişimine rağmen olağanüstü halini ikinci 3 ayında bulunuyor şu an. Bununla bitecek değil belki bir üç ay, hatta bir üç ay daha uzatılacak. Size ne bunun kararını hükümet verir, parlamento verir. Bu ülkeyi AP mi yönetiyor, yoksa bu ülke hükümeti mi yönetiyor, size ne. Haddinizi bilin. Geçti o. Onlar mazide kaldı. Avrupa’da hangi devlet ülkemizin şartlarında bulunsa değil olağanüstü hal ilanı, daha ağır yaptırımlara gider" şeklinde konuştu.