Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'da partisinin kongresinde Afrin ardından yeni fetih sinyalleri verdi.

BATI AFRİKA'YA KÖLE MUAMALESİ YAPTI

Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3733'e ulaştı. Kimse Türk ordusuna, Türkiye'ye 'Suriye'de istila hareketi yapıyor' diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir. Bugün bile Afrika'ya gittiğiniz zaman nasıl köle muamelesi yaptıklarını anlatırlar. Biz ise elimizi adeta merhametle uzattık.

ONLARIN ÇIĞLIKLARINI SESSİZ BIRAKMAYACAĞIZ

Şu anda Fırat Kalkanı ile yaptığımız operasyonda 2000 km'lik alanı kontrol altına aldık ve 160.000 Cerablus, Rai, Bab… Oranın insanları şimdi topraklarına döndü. Şimdi de burada, Afrin'de, operayonlar bittiği anda, ki dönmeye başladılar, oraya dönecekler ve biz o insanları güvence altına alacağız. Bölgede bulunan devletlerden sadece Türkiye'nin böyle bir niyeti var. Bizim dışımızdaki herkes başka niyetlerle oradadır. Bölgede yaşayanlar bunu gördüğü için Türkiye'nin gelmesini isteyen mesajlar gönderiyor. İnşallah onların bu çağrılarını karşılıksız bırakmayacağız.

KİMSEYİ GÖZÜMÜZ GÖRMEZ

Dostlarımızın sayısını artırmak isteriz. Ancak birileri ısrarla gelip gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya çalışırsa kimseyi gözümüz görmez. Bize husumet besleyenlere haddini bildirmek vazifemizdir. Türkiye'nin sınırında bir terör koridoru kurulurken başımız ağrımasın diye bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz.