Milat Gazetesi yazarlarından Ufuk Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefteki isim olduğunu söyledi ve, "Bizler Erdoğan liderliğinde, tam da böylesi bir zaman diliminde millet olarak tarih sahnesine çıkma şansını yeniden elde ettik. 200 yıldır korkulan bir şeyi yani “millet” olmayı yeniden gündemimize aldık." diye yazdı.
 
24 Haziran seçimlerinden önce küresel güçler Türkiye'ye ekonomi üzerinden saldırmaya başladı. Bugünkü yazısında saldırıları değerlendiren Ufuk Coşkun, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"(...) Ömer Lütfi Mete, ölmeden evvel “Küresel sermaye Erdoğan’ı tasfiye etmek istiyor bunun için en yakınındakileri bile devreye sokacaktır. Aman ona dikkat edin, koruyun, sahip çıkın” diyerek Türk milletinin yeni görevinin, yeni Kızılelma’sının kapitalizmi yok etmek olduğunu ifade ediyordu. Peki, neden Erdoğan, neden Türkiye?

Çünkü bizler Erdoğan liderliğinde, tam da böylesi bir zaman diliminde millet olarak tarih sahnesine çıkma şansını yeniden elde ettik. 200 yıldır korkulan bir şeyi yani “millet” olmayı yeniden gündemimize aldık.

O yüzdendir ki bugün eski AK Parti’li ile ezana hakaret eden ve başörtüsünü mahkemeye taşıyan birinin CHP’de buluştuğu, eski HDP’li vekilin ve 28 Şubat’ta Refah Partilileri kan kusturan DGM Savcısı’nın SP’den aday gösterildiği enteresan bir seçim dönemi yaşıyoruz. Herkes son kozunu oynuyor.

Son zamanlarda da dolar üzerinden bir operasyona maruz bırakılıyoruz lakin bir ara ABD’nin cumhuriyetçi eski başkan adayı ve Teksas senatörlüğü de yapmış olan Ron Paul’un dediği gibi “ABD’nin umursamadan büyüyen borçları, askeri harcamaları ve koyduğu ambargolar, karşılıksız dolar basması vs. eninde sonunda sistemin çökmesine sebep olacaktır.”

Bugün içeride asla bir araya gelmez dediğimiz kesimler bir araya geliyorsa işte bu kumarhane düzenini ayakta tutmak ve ülkeyi aracı kurumlara havale ederek teslim etmek gibi bir vazifeleri olduğundan ötürüdür.

Artık bu ülkede iki kesimin mücadelesi söz konusudur. Ülkesini bağımsız, güçlü, dirençli, büyük hedefleri olan bir ülke durumuna getirmek isteyenlerle, müstemleke bir ülke durumuna getirmek isteyenlerin mücadelesidir bu. 24 Haziran bu bakımdan çok önemlidir."

Kaynak: Milat Gazetesi (Ufuk Coşkun)