Adana'da partisinin olağan kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Fransa'yı hedefe alarak eleştirdi. Terör devleti İsrail'i eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netenyahu'ya "sen bir teröristsin" ifadelerini kullandı. Fransa'nın teröristlerle irtibatına işaret ederek Fransızların Adana'da nasıl bozguna uğratıldığını hatırlattı.

FRANSIZLARA TARİHİ İĞNELEME

"En son Fransa'dan asla duymak istemeyeceğimiz bir takım beyanlar geldi. Adana bu Fransızları iyi bilir. Fransızlar da iyi bilir. Geçmişte Fransız işgalcilerin kendilerine, Ermeni çetelerine en güzel cevabı Adana vermiştir, Adana."

TÜRKİYE'YE FRANSIZ OLANLAR

"Ne dedim ben size ihtiyaç olduğu anda önce ben sonra da siz beraber çıkacağız yola. Bazıları rahatsız. Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız ama biz dimdik yolumuza yürüyeceğiz."

NETANYAHU SEN ÇOK ZAYIFSIN

"Dün İsrail'in Başbakanı muhatabım değil de, bir laf etmiş. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Bizim Afrin'de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulmettiğini söylüyor."

"Kalkmış, Afrin'de askerimizin mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin."

NETANYAHU SEN TERÖRİSTSİN

"Ey Netanyahu! Sen işgalcisin. İşgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Sen bir teröristsin. Filistinlilere yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız."

Kaynak: Beyaz Gündem